Om Emma Järnström

Hej och välkommen till min blogg!

Basfakta

Mitt namn är Emma, jag är 30 år och bor i Jakobstad (i Österbotten, Finland) tillsammans med sambon Henkki, hunden Ellie och vår son Zacharias. Jag är en positiv person som gillar fotografering, familjeliv, hundar, att träffa kompisar och att hålla igång.

Hur jag träffade min sambo

Allt som allt har jag bott nästan sju år i Vasa. Där har jag studerat, levt studieliv och arbetat. År 2012 blev jag färdig ekonomie magister i marknadsföring från Hanken. Det var också samma år 2012 som jag hittade min stora kärlek Henkki. Han dök upp som från ingenstans på en av mina hemmafester och jag blev så nervös när jag såg honom, så jag glömde att hälsa och presentera mig för honom. Kanske blev jag knäsvag? Sedan började vi prata på balkongen och samtalet gick hur lätt som helst…

Hur jag hamnade i Jeppis

Jag trivdes bra i Vasa. Där hade jag många goda vänner både privat och via det dåvarande jobbet på Wärtsilä. Det enda negativa med Henkki var att han bodde i Jakobstad och inte i Vasa. När mitt tidsbudnna kontrakt gick ut, efter två år av pendlande, bestämde vi oss för att jag skall flytta till Jeppis och till hans radhuslägenhet.

Att hitta jobb i Jeppis

Att hitta ett jobb var inte det enklaste år 2015, så jag bestämde mig för att gå en bokföringskurs och hitta ett jobb efter det. Efter kursen dök det upp en intressant sekreterar tjänst på Nordiska Konstskolan i Karleby och jag sökte och fick jobbet. Jejj!

Familjelivet slukade mig

När vi hade bott tillsammans i ett år började vännerna runtomkring mig att skaffa bebisar och jag blev förståss påverkad. I april 2017 föddes vår son som senare kom att heta Zacharias. Kort där efter hittade vi vårt drömhus. Vi flyttade in i juni 2017.

Varför började jag blogga?

I november (när jag var på mammaledigt) klättrade jag på väggarna av rastlöshet. Jag hade en ny ide, nästan varje vecka, vad jag skulle börja göra. Jag funderade bland annat på att starta egen konsultfirma, studera färdigt till fotograf, börja sälja Mary Kay produkter, ja alla möjliga idéer hade jag.

Så fick jag den brillianta ideen att starta en blogg. På några klick hade jag fixat bloggplattform och ett eget domain namn. Jag kände mig också rätt så ensam på dagarna så bloggandet kan säkert också ses som ett försök att komma i kontakt med nya människor och givetvis som en ventilationskanal för mina tankar.

På min blogg kan ni läsa om…

Vissa av mina kompisar brukar säga att jag har en rå humor. Vad är det? På min blogg kan du följa min resa som nybliven mamma. I med- och motgångar med glimten i ögat. Jag skriver om föräldraskap, famijeliv, bebisar, vardagen varvat med lite inredning och trädgårds funderingar. Ingen är perfekt och jag är så långt ifrån det som man kan komma.

Jag är också social

Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Är du intresserad av någon typ av bloggsamarbete? Ta kontakt med emma.jarnstrom@gmail.com


Annonser