Arbetande lilla jag med en liten uppdatering

Sedan jag tog paus med bloggandet har jag börjat jobba på Fresh Servant som hr och ekonomi hjälpreda och det går riktigt bra. Där kollar jag timrapporter, fakturerar, betalar räkningar och hjälper till med lite allt möjligt som behöver göras. Riktigt roligt att vara tillbaka i arbetslivet och trevliga arbetskollegor har jag också hittat. Jag jobbar fyra dagar i veckan och har fredagar ledigt.

Zacharias har under tiden som jag har jobbat varit hos en familjevårdare i Sandsund och i torsdags (förra veckan) var det sista dagen innan D (vi kan kalla henne det) började sin semester. Allt som allt sköter hon om fyra barn och Zacharias är yngst och vi har varit så nöjda med henne. Innan var jag nervös över vilken typ av familjevårdare vi skulle få men det gick över ganska fort när jag träffade D. och hon sa att det finns många skåp som han får utforska där.

En normal dag ser oftast ut så här. Jag väckar Zacharias runt klockan 7.15, klär på honom och kör iväg till D. När vi kommer dit tar vi det lugnt en stund och sedan vinkar vi hejdå i fönstret. Klockan 8 äter de frukost och efter det går de ut och leka i sandlådan/lekstugan. När de blir hungriga (runt 10 tiden) går de in och förbereder lunchen (jag har flera gånger fått höra av D. hur bra han är att äta). Efter lunchen brukar de sova mellan 11-13 (Zacharias sover i sin barnvagn) och efter det är de ute och leker tills Henkki hämtar honom 14.30.

Under de här tre veckorna som Zacharias har varit på ”sköjto” har han utvecklats enormt. Han äter tex inte sand mera (okej bara ibland), går klanderfritt utomhus med skorna samt sover endast middagslur på dagen. Vem vet om det beror på D? Jag inbillar mig i alla fall det. Zacharias har i alla fall varit utomhus mera än vad han skulle ha varit med mig, om jag inte skulle jobba.

Den här veckan kommer fammo/faffa att ta hand om Zacharias på dagarna och nästa vecka blir det lite ihop pysslas. Han kommer då att vara två dagar i Kimo hos Sussi (mormor vill inte bli kallad mormor längre så från och med nu kallar vi henne Sussi) och moffa och efter det får Henkki sköta på dagarna tills jag kommer hem och sen får han ta kvällsskiftet. Efter det blir det semester för honom.

Idag har vi varit till Sussi/moffas villa och hälsat på. Villa tomten har fått en helt annan ”look” sedan de tog dit grävmaskinen och fixade till stranden. Supersnyggt kan jag bara säga! Vi fick Zacharias att hålla sig på stranden genom att lägga litet vatten i en ”bytta”. Zacharias tyckte det var roligt att slänga vattnet åt alla håll. Hans kläder blev ganska snabbt genomvåta (och vi hade inte med några ombyteskläder) men ibland måste man bara låta dem utforska och leka!

Är inte sommaren härlig!? Ta hand om er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s