Packningslista inför Utterleden

I helgen skall vi gå Utterleden på 50 km. Vi startar från Purmo på lördags morgonen och då tänkte vi gå 30 km och övernatta vid Gäddsjön i ett vindskydd och följande dag gå de resterande 20 km och avsluta i Lappfors. Här hittar ni en karta över Utterleden.

Vädret har under de senaste dagarna varit varmt och gemytligt, så vi hoppas att det inte är så vått i skogarna och att myggorna ännu inte vaknat. Jag ser riktigt fram emot äventyret! Det lär också finnas tre stycken björnar i Purmos skogar. Men jag tänker så här att så länge som vi sköter vårt, sköter de säkert sitt.

Vi har vandrar längs Utterleden två gånger tidigare, men då har vi avrundat kring 25 km. Ena gången startade vi från Purmo och andra gången från Lappfors skidstuga. Båda gångerna fick jag skavsår. Det tänker jag undvika denna gång.

Hur har jag tränat inför vandringen? Jag har hunnit gå några (ca 5 st) längre vagnpromenader men Zacharias fick ganska snabbt ”lejdon” och började protestera högt i vagnen. Så jag fick återgå till mina sedvanliga promenader runt rondellen på 4 km. I förrgår svängde vi på sittdelen (så att Zacharias sitter framåtvänd) och jag har inte sett honom så nöjd på länge. Varför kom vi inte på det tidigare? Zacharias kommer att spendera helgen hos farmor och farfar denna gång och det kommer säkert att gå bra.

Ikväll har vi packat och förberett. Jag var tidigare på dagen till Prisma. När jag kom till sopp hyllan bestämde sig Zacharias för att testa hur högt han kunde ropa (och det var högt). Efter rop nummer två vet jag inte riktigt vad jag fick med mig, men vi hoppas att det skall smaka. Jag tror bestämt att han har börjat testa mina gränser?

Packningen är ju a och o när man vandrar. I år har vi gjort det lätt för oss. Vi kommer på förhand föra en bil till övernattnings stället. På så vis behöver vi inte ha med oss all packning när vi vandrar och det blir betydligt lättare. Det är ju ändå kul ifall man inte glömmer något hemma. Därför har jag gjort en packningslista så att man säkert inte glömmer något.

Packningslista inför vandringen

– Vandringsryggsäck

– Bekväma skor (två par?)

– Ombytes sockor

– Keps eller solglasögon

– Regnkläder?

– Liggunderlag / sovsäck

– Tält (ifall vindskyddet är ockuperat)

– Solkräm & myggspray

– Compeed (mot skavsår)

– Varma kläder till kvällen/natten, ombyteskläder, mössa att sova i

– Stormkök, metanol, bestick, tändare, plasttallrikar

– Toapapper

– Ficklampa

– Mat (tänk lunch, middag, mellanmål, frukost och kvällsmål)

– Vatten

– Kniv

– Tandborste / tandkräm

– Första hjälpen

Det var en liten uppdatering över vad vi har på gång just nu. Kanske någon av er har prövat på Utterleden tidigare?

Ps. Jag har nog saknat bloggandet. Mycket har hänt sen senast. Jag lovar att uppdatera när mitt fotande har vaknat till liv igen!

Ha det bäst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s