Våra rutiner just nu

Det börjar bli dags för en uppdatering gällande våra rutiner. Såhär ser vårt rutiner ut just nu:

Kl 9 Väckning

Kl 9.30 Mat

Kl 11.30 Lunch

Kl 14.00 Mellanmål

Kl 15.30 Middag

Kl 16.30 – 18.00 Tupplur

Kl 19 Mellanmål

Kl 20 Kvällsgröt

Kl 21.30 Läggdags

Som morgonmål äter Zacharias ett halvt bröd (med smör och avokado på), en gröt tallrik samt ett ägg. Jag har helt slutat med att ge honom färdiglagad burkmat utan istället äter han oftast något i plockväg som lunch och till middag något som jag eller oftast Henkki tillreder.

Vi gör sådan mat som hela familjen kan äta tillsammans t.ex. lappskojs, köttbullar, kyckling med ris, lax med potatis, soppor etc. Som mellanmål äter han oftast fruktpureer (på burk) blandad med Turkisk yoghurt eller någon frukt (t.ex. banan). Som snacks äter han oftast puffar och Talk muru. Innan läggdags brukar vi mata honom med en stor grötportion och en pure burk.

Under de senaste dagarna har Zacharias inte sovit något på dagen. Han brukar oftast sova när vi är ut och går men det har han inte tid med mera. Han har också nu en period då han inte orkar sitta så länge i vagnen utan börjar spänna sig och försöker ta sig ur den. Tack och lov kan man spänna fast honom. På kvällen sover han oftast mellan 1 – 1 1/2 timmes sömn och efter det är det full rulle till halv 10.

Zacharias går rätt bra nu runt alla bordskanter och dylikt. Han går också om man håller i honom i händerna, det har han inte velat göra tidigare. Idag testade vi att gå medan jag höll honom i ena handen och pojken gick, fast det var lite vajigt.

Han vågar ta två steg utan stöd om man håller ut armarna och lockar honom till sig. I förrgår övade han på att falla på rumpan (på golvet). Han gjorde det säkert 20 gånger och tyckte det var lika roligt varje gång.

Nattamningen är under kontroll. Han somnar kl 21.30 och sover till kl 3 och efter det brukar vi amma. Jag har under den senaste tiden märkt att han inte är hungrig när han vaknar, utan det verkar som att han använder tissen av vanesak. Många gånger har han somnat om när jag har pajat honom på ryggen.

Igår bet Zacharias mig två gånger medan han ammade (han har inte gjort det på en lång stund). Jag ropade till av smärta och han skrattade. Jag fick bort det dåliga beteendet förra gången genom att inte visa mig brydd och lyfta bort honom från bröstet. Idag hörde jag att Henkki ropade till av smärta då han skulle lägga honom. Han hade tydligen bitit honom i bröstet. Nu gäller det att visa samma linje och inte acceptera bitandet. Jag gissar att han testar oss och se vilka reaktioner vi har.

Annars är det rätt lugnt här hemma. Hans humör är på topp och han är nyfiken på allt och alla. Riktigt roligt att vara hemma med honom!

Ps. Om du inte kan få nog av mig kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde

Annonser

2 Comments

  1. Kanske nya tänder på gång? Åtminstone E e extremt bitig då han får nya tänder 😬 han biter int då vi ammar men alla andra tillfällen vill han gärna bitas 😅

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s