Tips på vad man kan göra en regnig dag!

Idag tycker jag att det har varit en trist dag eftersom det har duggregnat nästan hela dagen. För att piffa upp denna gråa dag (eller vilken annan dag som helst) har jag sammanställt en lista på olika aktiviteter man kan göra för att göra en trist dag rolig:

Sätt på en bra film och ät något gott till

Det är aldrig fel att se på en bra film och unna sig något gott (tex. varma smörgåsar, godis, chips, glass, grönsker med dipp). Är det en regnig dag tycker jag att man kan få unna sig någonting extra gott och piffa upp dagen lite.

Ta en kaffe med en god vän

Vad kan få en på bättre humör än att ta en kaffe med en god vän? Har du ingen kompis nära dig kan man alltid ringa (något som jag själv borde bli bättre på).

Ordna en spakväll

Ordna en spakväll antingen för dig själv eller med vänner. Du kan tex. göra en hemmagjord mask till ansiktet eller varför inte göra en vitaminkur till håret. Känslan efteråt brukar vara obeskrivlig!

Bjud över några kompisar på mat

Det är ju så enkelt att bjuda över någon på mat (tex. middag, frukost, brunch). Och det bästa är att någon gång i framtiden blir du bjuden tillbaka.

Lägg på bastun och koppla av!

Kan det finnas något mer avkopplande än att bada bastu och dricka en öl till? Så himla mysigt! Vem har sagt att man bara kan bada bastu på helgen? Att bada bastu passar vilken dag som helst!

Gå ut på en långpromenad eller ta en länk

Ibland kan det vara jobbigt att ta sig ut på en långpromenad men när man väl är ute går det nästan aldrig fel. Jag känner mig som mest avslappnad när jag går i skogen. Fast det regnar kan det vara väldigt uppiggande att gå i regnet bara man har rätt kläder på sig. Vad föredrar du?

Sök inspiration till nya projekt via Pinterest

Tycker du om att inreda? På Pinterest finns det många inspirerande bilder på vad man kan göra hemma. Kanske har du funderat på att inreda balkongen till sommaren eller lägga upp några tavlor på väggen? Det kan vara roligt och framförallt nyttigt att ha något ”diy” projekt att fundera på. För att inte nämna den belöning man får efteråt när något lyckas!

Planera en resa

Att planera en resa kan få en på bra humör och dessutom har man något att se fram emot. Det behöver inte betyda att du behöver resa över halva jordklotet utan en kort snutt någonstans fungerar också.

Spela kort eller sällskapsspel med vänner

Att spela kort eller sällskapsspel tillsammans med gott sällskap kan ju aldrig gå fel (om du inte är grymt tävlingsinriktad så att säga). Vill man piffa upp det litet kan man alltid kombinera med något i matväg och något att dricka till.

Överraska någon som du inte sett på en stund

Köp en godispåse och gå/åk över till en av dina vänner/farmor/farfar/morfar/mormor som du inte har sett på en stund. Allt behöver inte vara planerat! Släpper de inte in dig (på grund av bombnedslag i lägenheten/huset) kan ni alltid gå till någon park eller något.

Gå i affärer

Man behöver inte handla något bara för att man går i affärer. Ibland kan det vara avslappnande att bara gå runt och titta i lugn och ro och inte känna någon press på att hitta något!

Jag kunde fortsätta hur länge som helst med att hitta på olika saker att göra. Har ni något bra tips på vad man kan göra för att piffa upp en regnig dag?

Ps. Om du inte kan få nog av mig kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s