Besviken på min idol

Carola Ekman har delat en skärmdump (se nedan) på sin blogg som en annan offentlig person (Cissi Wallin) har delat på sitt Instagram konto gällande en pappa som har startat en tråd (troligtvis på Facebook) i en pappagrupp där han uppmanar andra pappor att ladda upp bilder på sin respektive och deras kroppar.

Min första reaktion: Nej fyy

Jag gick in på Carolas blogg klockan tre på natten. När jag läste hennes inlägg blev jag först väldigt förbannad. Tänk er att någon kunde sitta och runka åt er kropp några månader efter att du har genomgått en förlossning. Ush vad vidrigt!

Min andra reaktion: Alla är inte lika

Efter en stund kommer min andra tanke. Jo tyvärr, det finns många vidriga människor i vår värld men varför måste den här lilla människan få så mycket uppmärksamhet? Varför skall det manliga könet få lida för vad en sjuk pappa har skrivit?

(Det är också i detta skede som jag tar fram telefon och börjar skriva ner mina tankar – för nu kan jag inte sova mera)

Min tredje reaktion: Varför delar min idol sådana här saker?

Det är något med Carolas inlägg/delning som jag stör mig på och jag brukar inte störa mig på hennes inlägg. Eftersom hon har så många läsare har hon också ett ansvar och borde tänka på vad hon delar vidare.

Visst hon är ute efter att få reaktioner och det lyckades hon med men som bloggare har man också ett ansvar för vad man skriver och väljer att dela vidare. Något som jag själv kanske inte tänker alltför ofta på är att man vet aldrig vem som läser ens blogg och hur pass påverkad ens ”följare” blir.

Min fjärde reaktion: Min ilska försvinner inte!

Klockan är snart fem och jag är ännu arg/besviken på något som jag inte kan sätta tummen på. Bäst att försöka sova och se hur min tankar ser ut imorgon.

Uppdaterat kl 20.00

Jag har fått många kommentarer och många är arga på mig för att jag reagerade som jag gjorde. Missförstå mig inte jag är ännu arg på alla män som måste göra sådana här vidriga saker och jag tycker att Carola gör ett bra jobb i att ta upp känsliga ämnen. Men det är inte det mitt inlägg handlade om. Den diskussionen får ni ta någon annanstans.

Man vill ju tro på något som man läser och screendumparna fick mig att ifrågasätta hur äkta källan är. Vad jag har förstått är det många som tycker att det inte är någon skillnad varifrån bilden kommer och hur sanningsenlig den är. Och det är där våra åsikter går i sär. Hur mycket jag än vill tro på kommentarerna till det ursprungliga inlägget på Instagram förhåller jag mig ändå skeptisk till källan. Varför gör jag det? Personliga påhopp undanbedes. Svara gärna vi kommentarsfältet nedan.

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde

Annonser

7 Comments

 1. Jag undrar om det inte är så att det var något annat än Carola som störde dig med detta och som gjorde dig sömnlös om natten? Men att du valde att lägga fokus på Carola istället för på de respektlösa männen som betedde sig som svin? Kanske du borde vara besviken på dessa män istället för på Carola.. ? Bara en tanke.

  Liked by 1 person

  1. Kan ju hända. Jag tror jag är arg på svinen men besviken på Carola på så vis att jag inte tror källan är trovärdig. Alltid när jag ser sådana här inlägg blir jag skeptisk till källan. Stämmer det?

   Gilla

 2. Kanske du borde vara besviken på papporna i gruppen som var orsaken till att Carola skrev sitt inlägg? Det var ju inte bara en pappa det handlade om. Dessvärre ingen engångsföreteelse heller utan helt typiskt patriarkatet och rutten kvinnosyn. Något som verkligen behöver tas upp om och om igen. Vi behöver inte ”inte alla män”-pratet, vi behöver förändring. Lågt att beskylla en annan bloggerska för att du inte sovit på natten.

  Liked by 1 person

  1. Hej! Tack för din kommentar!
   Jag vet att det finns många ruttna män där ute och det är bra att upplysa om på ’’rätt sätt’’. Men när man delar bilder på detta sätt når det inte mig utan jag blir skeptisk till innehållet. Stämmer det? Var/vem är källan?

   Gilla

 3. Vem är det nu då som är ute efter reaktioner? Förstår faktiskt inte varför Carola får skit när de är dehär männen, och obs! inte alla män, utan just dehär specifika som skriver i den tråden, som är ena riktiga as. Tycker absolut inte att man ska klanka ner på de manliga könet, var finns jämlikheten i det, men oavsett kön så finns de bedrövliga människor och de får man bli lite ledsna på.

  Liked by 1 person

 4. Vi är fostrade av samhället att reagera som du gör. Att ”inte alla män..”. Jag skulle själv reagerat lika för ett par år sen. Tack och lov har jag fått upp ögonen för det partriarkarsamhälle vi lever i och tyvärr och de alltför många män som ser kvinnan som objekt. Till och med stora mediaportalen matar patriarkatet dagligen, inte nödvändigtvis för att de ens vet om det utan för att samhället alltid varit så. Exempel är om en kvinna blir våldtagen skriver de flesta tidningar ”kvinna misstänkts ha våldtagits” fast kvinnan inte är de minsta misstänkt. Iställetför att skriva ”man misstänkts ha våldtagit kvinna”.

  Tillbaka till saken. Vi måste reagera på såna inlägg oberoende om de är fejk eller riktiga för de är inte okej att skämta om sånt heller. Och även om de var fejk finns de alltför många män som skulle skriva så. De e den sorgliga sanningen. Vi lever år 2018 och en kvinna hackar ner på en kvinna som försöker få till en förändring som gynnar alla kvinnor och deras döttrar. Vill du se din dotter bli antastad som ett objekt i framtiden?. Om int ska vi lägga ner foten nu och reagera.

  Vi måsta stå upp för varandra och göra något, me too var vändpunkten hoppas jag för jag vägrar att stå å titta på när min dotter blir behandlad som ett objekt .

  Liked by 1 person

 5. Fokuset på ämnet i ditt blogginlägg har kommit i andra hand eller missuppfattats denna gång.

  Tycker att både dit och Carolas inlägg är väldigt viktiga ämnen. Och utan att gå in i ämnet desto mer så sanningen är att läser man kommentarerna i Carolas källa så kunde hennes rubrik lika bra ha varit ”riktiga män delar inte bilder på sina fruar, svinen blockerade och inlägget raderat”. Gruppen är nu hemlig och väldigt svårt att hitta en sanning i denna källa..

  Och efter att ha läst kommentarerna, speciellt inlägget på FS bloggare så tycks inte sanningen spela någon roll i detta fall. Det är väldigt skrämmande speciellt här i Österbotten med stora drogproblem, vaccinationsmotstånd och för att inte tala om silvervatten skandalen som är färskt i minnet.

  Källan borde alltid gå före ämnet även om det är ett allvarligt ämne som detta.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s