Skalkläder från Pop

In i veckan har vi tagit i bruk vårens skalkläder (de i blått) från Polarn och Pyret. Temperaturen har hållit sig mellan 0 och + 3 grader och nästan all snö har smält bort på vägarna. Så det började bli dags att byta!

Jag blev positivt överraskad över hur bra kvalitet det var på både byxorna och jackan. Dessutom har de en god andningsförmåga (vilket jag var lite skeptisk till innan vi fick hem kläderna, men min åsikt ändrades när jag fick känna på materialet).

Byxorna och jackan är vind- och vattentät och har en vattenpelare över 10 000. Vilket betyder att jackan och byxorna borde hålla torrt i hällregn och plask i vattenpölar. Vattenpelare är ett mått på ytterplaggens förmåga att stå emot väta och mäts i millimeter. Här kan du läsa mera om hur det fungerar. En sak som jag inte visste är att vattenpelaren påverkas av tvätt. Hur mycket den minskar varierar beroende på märke.

Skalkläderna har PFC- fri vattenavvisning vilket betyder att de är helt fri från miljöpåverkande flourkarboner. PFC kemikalier kan troligtvis orsaka allt från cancer till sämre fosterutveckling (här kan du läsa mera, visserligen är artikeln från 2012 (Aftonbladet) men mycket har säkert hänt sedan dess).

Huvan är avtagbar och fästs med tryckknappar. Under jackan har jag en vindfleece tröja (lager 2 – också från PoP) vilket jag har knäppt ihop med skaljackan. När det blir varmare tänkte jag också använda vindfleecen som jacka/tröja till svalare sommarkvällar. Ända minuset med vindfleecen är allt hundhår som fastnar på den. Man måste helt enkelt hålla fleecen bort från Ellie (som gillar att ligga på våra kläder i soffan).

Jag bytte i måndags till åkpåsen som följde med mammalådan eftersom det började bli lite för varmt med den gamla. Vi har kört in kläderna och åkpåsen i två dagar och han har varit passligt varm när vi har kommit in.

Vanligtvis har jag endast merinoull halaren på nertill (i åkpåsen) men idag hade jag också skalbyxorna (ovanpå merinoullhalaren) eftersom vi skulle gunga efter promenaden. Då ides jag inte stänga åkpåsen eftersom jag var rädd att det skulle bli för varmt.

I torsdags blev det en vagnpromenad på 7,5 km. Han sov i en timme och satt resten av promenaden och kollade på alla bilar som körde förbi. När vi gick förbi lekparken var gungan som jag har spanat in upptagen av en mamma och en liten pojke. Så vi fick gå hem och gunga i spindelgungan istället. Denna gång ville han inte ligga på rygg utan han skulle sitta och titta runt sig.

För var dag som går blir Zacharias bara nöjdare och nöjdare i vagnen. Om han blir lessen brukar jag svänga på vagnen (så att han ser framåt). Då håller han sig nöjd en stund igen. Det är det bästa han vet är att kolla på alla bilar som kör förbi när vi går. Vardagliga företeelser för oss men en helt spännande värld för honom.

Önskar er en skön fredag!

Obs! Detta är inte ett samarbete utan min egen text.

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

2 Comments

  1. Vi köpt samma jackor i mintgrön 😊 tycker e verkar super bra att man kan använd båda ilag eller båda skilt 👌 skalbyxorna köpt vi från kaxs som har samma vattenpelare men e aningen billigare.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s