Alla morgnar kan inte vara bra…

Zacharias brukar vara i famnen så länge som jag fixar frukost så att han ser vad jag gör. Lite jobbigt kan det vara ibland när man behöver båda händerna. Istället testade jag imorse ge honom en sked och sade att han skall föra den till bordet. På samma gång fick han givetvis tag i min kaffekopp och hällde ut den på golvet och det hela slutade med att jag låg på alla fyra och torkade upp allt kaffe på golvet. Men ta mig tusan han fick skeden på bordet. Jag vet inte om det var ren tur eller om han faktiskt förstår?

När vi skulle äta frukost ville han inte samarbeta. Gröten fick jag slänga och det hela slutade med att han mumsade i sig lite ägg och så fick det räcka. När det blev dags för lunch gav jag honom först hemlagad soppa och sedan burkmat och till sist bärpure blandad med turkisk yoghurt. Allt som jag erbjöd i matväg spottade han ut. Då blev jag till sist så irriterad på honom så jag bytte till ett argare ton. Han reagerade direkt på min röst och kollade på mig som ett frågetecken. Det här är första gången som jag har tappat mitt tålamod med honom och genast ändrade jag tonen till den vanliga.

Efter incidenten började jag tänka på mitt beteende och bestämde jag mig för att inte tappa tålamodet för små saker utan försöka behålla lugnet istället. Det finns väl annat man kan göra än att vara arg och irriterad på sitt barn? Det är väl inte hela världen ifall han inte vill äta, då måste han få något annat istället eller så får han gå hungrig. Kanske hade han också en sämre start från morgonen lika som sin mor?

På eftermiddagen var vi till Maxifun och träffade Eva och hennes dotter Linnea. Zacharias kröp på som en ångvält igenom tunnlarna. Till sist lugnade Zacharias ner sig och så började de krypa och utforska tillsammans. Det var urgulligt att se på och roligt var det att träffa Eva. Det var inte igår!

Senare på kvällen var vi till farmor och farfar på kaffe. De har varit till södern så Zacharias har inte sett dem på en vecka. Först var han lite skeptisk när han såg dem, men efter en stund ville han upp i farfars famn. Roligt var det att höra på vad de hade varit med om.

Fast morgonen inte var den bästa slutade dagen ändå bra. Det goda övervägde det dåliga, så i slutänden blev det en bra dag!

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s