Att pröva på fingerfärg för första gången

I helgen har vi tagit det lugnt. I lördags var Game hit och kollade på Voice of Finland med oss. Det bästa med VOF är att alla kan sjunga. Jag har fyra stycken favoriter. Ingen av dem har fallit ut ännu.

Zacharias vågar nu ta två steg emot oss när vi håller ut armarna och lockar honom. Han står rätt ofta och balanserar för sig själv med någon leksak i handen. Vi får se om han hinner lära sig gå före han fyller ett år om mindre än två veckor.

Idag testade vi på att måla med fingerfärg som jag hittade på Citymarket. Åldersrekommendationen är tre år och uppåt men bara man håller barnet under uppsikt (så de inte stoppar färg i munnen eller ögonen) kan man säkert pröva på det tidigare.

Jag tejpade fast ett papper på köksbordet och satte Zacharias i matstolen i endast blöja. Han fick undersöka färgtuben innan vi började. Sedan lade jag ut en grön färgklick som han genast började peta på. Först gick det bra men sedan blev han mitt i allt ledsen. Det var kanske inte bästa dagen att testa på något nytt när han har varit på dåligt humör hela morgonen.

Det slutade med att mamma fick måla färdigt konstverket medan Zacharias gick i duschen med pappa. Då blev han genast på bättre humör. Färgen gick inte fullt bort i ansiktet så nu ser det ut som att han har ett blåmärk på näsan. Förhoppningsvis får vi bort det sista på babysimmet.

Med lite övning tror jag nog att vi snart har en mini Picasso i huset. Det gäller bara att experimentera sig fram. Jag funderar på att testa vattenfärg som nästa. Han är kanske lite för liten för det ännu men kanske han kan se på när mamma målar?

Har ni någonting i ”målarväg” att rekommendera åt oss?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s