Tips på presenter till ettåring!

Zacharias fyller ett år om två veckor och jag har börjat fundera på en present. Jag vill ge honom något som han kan ha nytta av både nu och i framtiden. Det skall också passa in i barnrummet som inredningspryl. I princip kan man ge honom vad som helst – han leker med nästan allt.

Tips på ettårspresenter

Här kommer några förslag på ettårspresenter som jag tror kan fungera till vilken ettåring som helst. Man bör ha i baktanke att alla barn är olika och gillar olika saker. Det finns förslag från både den dyrare och billigare ändan. Om du är händig kan du givetvis fixa vissa saker själv och spara en slant. Man kan också hitta dessa saker på loppis om man har tur.

Pukylino eller Wutsch fyrhjulingar

Balanscyklar är populära just nu. De hjälper barnet utveckla koordination, motorik och styrka. Till de som är mellan 1 – 1,5 år rekommenderas Pukylino eller Wutsch fyrhjulingar (se bild 1). När barnet blir äldre (ca 1,5 år eller när barnet är över 85 cm lång) kan man skaffa en balanscykel (bild 2).

Hittas på Polkuped.fi (bild 1 och bild 2 lånad därifrån).

Tält

I ett tält kan man göra massor. Man kan ha mysiga sagostunder, ligga och mysa under mysbelysning eller varför inte övernatta i det när barnet blir äldre. Fantasin sätter inga gränser. Ett tält passar även bra som inredning till barnrummet.

DIY – bygg ditt eget tält. Instruktioner hittas här. Ens egen budget bestämmer.

Hittas på Jollyroom (bild lånad därifrån).

Bollhav

Bollhav har blivit populära på senaste tiden och de passar bra som inredning till barnrummet. Leken i bollhavet förändras med åren men leksaken i sig består.

DIY – bygg ditt eget bollhav. Bygg din egen låda eller köp en barnpool och fyll den med bollar. Du kan köpa bollar separat (100 st bollar kostar t.ex. 10€ från Biltema).

Hittas på litenleker.se (bild lånad därifrån)

Babypool

Vilket barn tycker inte om att plaska i vatten? Till sommaren kan en babypool bli hur kul som helst. Blir det tråkigt kan man alltid lägga dit några ankor eller andra grejor som flyter eller varför inte något som de kan hälla vatten med? Man kan också leka med färg i vattnet

Hittas på Biltema (bilden lånad därifrån).

Brio clown

Vi har en Brio clown hemma och den blir populärare för var dag. Först lär man sig stapla ringarna och senare kan man avancera och stapla dem i rätt ordning. En bra aktiveringsleksak där man också kan öva på färger och att räkna.

Hittas på Jollyroom (bild lånad därifrån)

Mega bloks eller Lego Duplo

Är det inte roligt att plocka och bygga? Vi har Mega blocks hemma och Zacharias gillar att plocka med bitarna och stoppa dem i munnen. Ja det är till och med roligt för vuxna.

Hittas på Jollyroom (bild lånad därifrån)

Vad valde jag själv åt vår ettåring?

Jag var bombsäker på att vi skulle köpa en fyrhjuling men då jag började tänka efter har han redan en gåbil som uppfyller ungefär samma funktion. Så mitt i all hast klickade jag hem ett bollhav från Polen (när Henkki äntligen gav sitt medtycke). Minns ni hur roligt det var att leka i bollhav när man var mindre? Vi hoppas att Zacharias tycker om det.

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s