En kväll på Glasbruket med lekar och annat skoj

Igår hade vi tjejkväll med Vasa tjejerna på Glasbruket i Vexala (Nykarleby). Vi brukar träffas med jämna mellanrum. Jag har en tendens att inboka allt roligt till en och samma helg och samma sak var det denna gång.

När vi kom dit var det solklar himmel, så vi passade på att sitta på balkongen och njuta av solen en stund. När vi hade suttit och pratat en stund bestämde vi oss för att gå in och leka ett par lekar som Tove hade förberett.

Kortleksstafett

Vi delades in i fyra olika lag (spader, klöver, ruter eller hjärterlag) med två personer per lag. Varje lag ställde sig på kö i ena änden av salen medan Tove spred ut alla de 52 korten i den andra änden av salen med bildsidan nedåt. På platserna, färdiga, GÅ sprang den första i varje lag och svängde ett kort ur den utspridda högen. Ifall man hittade sitt eget land fick man ta det med sig till sitt lag. Annars svängde man på kortet och sprang tillbaka. Så höll vi på varv efter varv. Det lag som först funnit alla sina kort vann.

De var en bra uppvärmingslek för att jobba upp aptiten. Så länge som Tove förklade reglerna märkte man hur sockorna började flyga av allas fötter och tävlingsandan steg i luften.

Toves berättelse lek

Det här var en annan lek som jag tyckte var rolig. Innan leken började delades vi in i två olika lag på fyra personer. Alla satte sig på varsin stol med ryggarna mot varandra. Vi tilldelades olika namn (Agda, Greta, Rut och Guldfisken Kurt). Mitt namn blev Greta och en annan i motståndarlaget blev också tilldelad samma namn. Tove hade skrivit en berättelse och för varje gång man hörde något av namnen skulle de personer som tilldelats namnet springa runt sitt lag. Dessutom skulle alla i laget springa ett varv runt stolarna när vi hörde orden ”världens bästa tjejgäng”. Den som först hade varvat sitt lag fick poäng.

Det här var helt klart den roligaste leken på hela kvällen. Berättelsen kom till liv när man såg sina lagkamraters miner när de sprang runt stolarna. Jag sprang till och med ett varv för mig själv när jag tyckte mig höra Greta. Så himla kul!

Efter några lekar blev vi hungriga och började fixa ihop maten och allt tillbehör. Alla är ju vana att äta tortillas på sitt sätt och jag tror att alla fick kompromissa lite. Vissa blev utan majs. Jag blev utan gräddfil men istället fick jag testa på att lägga dip av olika smaker på tortillan. Istället för att ha oliver och jalapeno skilt hade de hittat oliver med jalapenos i. Det blev faktiskt riktigt spännande smaker. Alltid spännande att testa på något nytt! Till efterrätt hade Ellie fixat en smarrig chokladtårta. Jag som är svag för chocklad tog ju såklart världens största kakbit.

När vi hade vilat en stund på maten blev det dags för en ny lek som Thessi hade förberett. Hon hade lekt den själv på en fest och tyckte att den passade oss. Den här leken var också väldigt rolig men det tog en stund innan vi förstod den. Jag hörde Thessi säga många gånger under lekens gång ”det här problemet hade vi inte när vi lekte den här leken på festen”. Men när vi kom igång blev vi faktiskt rätt duktiga.

Thessis sånglek

Thessi hade förberett en lista med olika låtar som hon spelade via Spotify. Till varje låt hade hon tänkt ut ett föremål som passade till låten. Innan vi började kollade vi igenom alla föremål på bordet och efter det delades vi i in i två lag. När musiken började spela skulle man lista ut namnet på artisten samt vad låten heter och ta ett föremål som passade till låten och motivera varför man hade valt just det föremålet. Till exempel om man visste att artisten hette Aqua och låten hette Barbie girl skulle man snabbt rycka åt sig barbiedockan och ropa ut det. Efter en liten stund kom tävlingsandan smygandes och nästan alla höll i något föremål för varje mening.

En väldigt rolig kväll med andra ord. Senare på kvällen badade vi bastu och jazzuci. Några av oss badade nästan i två timmar. Efter det satt vi och åt chips och ”tjattrade” in på små timmarna. Riktigt mysigt!

Tack för en superb kväll tjejer. Alltid lika roligt att ses!

img_6035

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s