Ut och sprida lite påskglädje långfredagen till ära

Från morgonen passade jag på att dammsuga och pynta påskriset så länge som Henkki var och jobbade någon timme. Henkki hade lite roligt åt mig dagen före när jag hade plockat ”sådana kvistar som fästingarna tycker om” enligt hans ordval, istället för björkkvistar. Inte är det väl så stor skillnad vilka kvistar man använder? Det är ju resultatet som räknas.

När Henkki kom hem åkte vi iväg till Kimo och där fick vi god mat. Efter maten tyckte mormor att vi skulle åka ut och sparka runt Siffris, så hundarna fick lite motion. Zacharias hade jag i famnen och han tyckte det var roligt när Ellie drog oss. När det började gå för sakta började han ropa och då var det bara att öka farten så var han nöjd.

Efter spark utflykten plockade jag några ”videkissor” och björkkvistar på gården och fixade ihop ett ordentligt påskris åt dem. Det visade sig att mormor hade sparat några ägg från när vi var små.

Sedan åkte vi tillbaka till Sandsund och där blev vi bjudna på mat hos farmor och farfar. Som efterrätt hade de bakat en tårta. Jag fick världens största tårtbit och blev helt stinn efteråt. Zacharias tyckte det var kul att busa och peta på Dans arm. Han lämnade glatt dit och hade inte tid att säga hejdå heller.

Nu har vi kommit hem och skall snart gå i bastun. Let the ”tumistid” begin!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s