När man vill handla något men inte borde…

Idag har vi haft städdag från morgonen. Vi vaknade redan klockan 7 imorse så man måste ju ha något att sysselsätta sig med. Dessutom får vi finbesök av Sabina på lördag och det är ju alltid trevligare om huset är städat tills det. Jag har inte sett henne på evigheter så det skall bli så roligt att se henne. Zacharias blev fascinerad av dammvippan och undersökte den så länge som jag plockade undan alla saker. Han verkar vara fascinerad av allt som är långt.

Damvippa 2

Damvippa

Inte vet jag vart tiden har flugit iväg. Vi har hållit oss inomhus och jag har gått i shopping tankar. Jag har nämligen blivit förälskad i Mini Rodinis kläder och skulle vilja beställa något därifrån åt Zacharias. Jag älskar typ allt! Bara ett problem – pengar. Den lilla summa som jag får i handen från Kela, nu när jag är vårdledig, är under 300 € efter skatt (per månad) och det är inget att hurra över.

Jag har planerat vara vårdledig fram till augusti 2018. När jag fick föräldrapenningen (den fick jag i ca ett halvt år tog slut i januari 2018) sparade jag flitigt så att jag ändå betalar av huslånet, så länge som jag är hemma med Zacharias. Sambon står för allt annat (och det är jag jätte tacksam över).

(Föräldrapenningen (den lön som jag fick innan jag gick på vårdledigt) motsvarade ungefär 70 % av min lön men i mitt fall blev den lägre eftersom Kela drog av ett kilometer avdrag från lönen (jag har ca 70 km tur och retur till jobbet) eftersom det hör till ”utkomster för inkomstens förvärvande” och det skall dras av från arbetsinkomsten. Jag vet inte om ni förstod någonting av det här. Det är knappt så jag förstår det själv, men jag blir arg varje gång jag tänker på det. Man blir bestraffad för att man kör långt! )

 

 

Men oavsett vad så är jag glad att jag får någonting överhuvudtaget. Det är inte många som har råd att stanna hemma (efter 9 månader) så jag skall vara tacksam. Man kommer långt med att spara, men nog skulle det kännas bättre ifall man själv också skulle kunna bidra med något till hushållet. Är det en vettig orsak för mig att klicka hem kläderna?

img_3960-2

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

1 Comment

  1. Jag tycker så här 😊 om du vill slösa pengar så tycker ja att du ska klicka hem nå fint åt dej själv istället å nu pratar int ja om nå H&M shopping utan nå snygga märkes solglasögon ti sommaren eller kanske en dyr väska. Vi mammor behöver också morötter ibland å du kommer garanterat att använd grejerna längre än vad Zacharias kommer att använd kläderna 😉

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s