Mammalistan 2.0 by Carola Ekman

Den här listan har Carola Ekman gjort och jag tyckte att det var fina frågor så här kommer mina svar.

Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?

– Vi har just nu en pojke på snart 1 år och jag tycker att det räcker med två barn. Men det är inget som vi har bråttom med just nu.

Något du älskar att göra med ditt/dina barn?

– Jag tycker om att läsa böcker och att bara busa med Zacharias i sängen. Det värmer i mitt hjärta när man hör honom skratta (urgulligt ljud). Något som vi brukar göra hela familjen tillsammans är babysim och det är nog en av de aktiviteterna som jag tycker bäst om.

img_4151

Trivdes du som gravid?

Jo, jag trivdes nog som gravid förutom i slutet när man inte fick sova så mycket och man måste springa på toaletten hela tiden. Jag blev också väldigt glömsk i slutet av graviditeten och det var väl också ett minus.

Har ditt liv förändrats sedan du fick barn?

Jo, mycket! Tidigare kunde man i princip göra vad som helst. Nu måste man planera långt på förhand och fixa barnvakt om man vill göra något speciellt. Om man ammar är man också fast på det viset (om bebisen inte tar flaskan). Sedan man fick barn har man också lärt sig att uppskatta sin egentid och tid tillsammans med sin partner på ett helt annat sätt.

Det bästa som finns med att vara mamma?

Det har gett en så himla mycket. Jag har börjat se på livet på ett annat sätt. Jag känner mig starkare och mer självsäker som person i och med det man har gått igenom. Det absolut bästa med att vara mamma är att man får följa med sin lilla krabats framsteg och älska honom villkorslöst.

Något mindre roligt med att vara mamma?

Det kan vara jobbigt ibland när man är trött. Man kan gå länge och vara trött men till sist behöver man få vila.

Något du inte hade förväntat dig att skulle komma med mammarollen?

– Ibland har det nog kommit någon onödig uttalad åsikt som har gjort ont i ens mamma hjärta. Jag har ett öppet sinne och det tror jag man kommer långt med. Jag tror att man vet bäst själv (när man lyssnar till sina instinkter) och skiter i vad alla andra tycker. Alla barn är olika.

Känner du dig bekväm med att visa bilder och skriva om dina barn på sociala medier?

– Jag har inget problem med att dela med mig om vår vardag. Jag försöker dock att inte skriva om sådant som kan vara pinsamt för Zacharias i framtiden eller lägga upp bilder där han är naken eller liknande.

img_5671

 

Topp 3 vardagsrätter du gör till till barn/barnen?

– Potatismos och köttbullar är en favorit hos oss. Jag brukar också göra kycklinggryta och köttsoppa (brukar och brukar har gjort det en gång och han verkade gilla det). Vi har också gett mycket Piltti burkar åt honom.

Ger du ditt barn/dina barn sötsaker?

– Inte ännu (han är bara 11 månader gammal).

Hur mycket ensamtid tar du och din partner för varandra sen ni fick barn?

– Vi förösker ordna så att vi umgås på tumis åtminstone en kväll per månad. Sedan brukar vi också ta ut nån timme här och där och hitta på olika saker (som t.ex. köra fyrhjuling eller gå ut och äta på restaurang).

Umgås du ofta med andra mammor + barn?

– Vi har en mamma barn grupp som brukar träffas en gång per månad. Jag träffar också andra mammor/appor via babyrytmik och babysim. Annika och jag försöker också träffas ca 1 gång per månad men det är alltid inte så enkelt när vi bor över 100 km ifrån varandra. Tack och lov finns nätet.

Känner du en press att du borde vara på ett visst sätt som mamma?

– Jag försöker alltid att göra på mitt eget sätt. Inte har jag känt någon press på det viset.

Om du också gör denna lista, länka i kommentarsfältet så jag får läsa! 

img_3960-2

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s