Bröllopsmässa på Juthbacka i Nykarleby

Jag har aldrig tidigare besökt en bröllopsmässa. Jag hittade eventet av en slump och frågade direkt om Anna vill följa med (eftersom hon var påväg till vårt) och det ville hon.  Jag måste erkänna att jag var lite nervös innan vi kom dit eftersom de hade marknadsfört eventet såhär ”går du i giftastankar? Söker du inspiration till sommarens bröllop?” och vi går ju inte precis i giftastankar.

Jag föreställde mig att de skulle börja fråga efter ringen och sånt men det gjorde ingen. Alla var professionella och vi hade många trevliga diskussioner på plats. Hon som jag talade med (från församlingen) var väldigt öppen med olika alternativ och gav också som förslag att det är många som gifter sig borgerligt nuförtiden.

Det hade varit ca 60 besökare före oss. När vi kom dit kring lunchtid var det rätt lugnt där och det var skönt eftersom vem orkar gå och trängas? På plats fanns DressAika, Lina Abbor (barnflugor/hårrosetter), Kecklunds från Jakobstad (förlovningsringar), Storstara gård (körningar med häst och vagn), FlowerCake (tårtor etc.), Bergwalls bageri (tårtor etc.), Hårstudion (håruppsättningar etc), Cafe Bryggan och Öja Byacenter, Alva & Sebben (band), Fotograf Tarja Jakobsen, Juthbacka restaurang och även medlemmar från församlingen. Här nedan följer några bilder från evenemanget.

Bröllopsklänning från DressAika

Alva & Sebben började spela när vi kom dit
Hårstudion fixar naglar
En fin liten tårta från Flowecake
Små söta bröllopsflugor och rosetter gjorda av designern Lina Abbor (från Karleby)
Bergwalls bageri

Ringar från Kecklunds
Ännu mera ringar från Kecklunds
Jag blev förälskad i den här lampan i taket på Juthbacka herrgård. Den passade så otroligt bra i miljön!
Några bröllopsklänningar från DressAika
Fina små miniatyr modeller
Exempel på bordsdukning
En nöjd Emma på väg ut

Innan vi for hem gick vi upp till övervåningen och där stod kaplan Ulf Sundsten (jag tror det var han?) och pratade med några människor. Vi kikade snabbt på utrymmet och när vi var påväg nerför trapporna hörde vi Ulf ropa på skämt åt oss ”vi kan nog skriva in datumet direkt åt er”. Jag var snabb med att kommentera ”vi kanske behöver en ring på fingret först” och så avslutades mässan med ett gott av alla inblandade.

Det var trevlig att besöka mässan. Många fina detaljer och trevliga människor fanns på plats. För mig är det kanske ännu inte aktuellt med bröllop men vem vet vad som händer efter några år? Jag har inte bråttom utan tänker att det är roligt att ha något att se fram emot i framtiden också.

Har ni besökt någon bröllops mässa tidigare? Vad tyckte ni? 

img_3960-2

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s