Att våga slappna av som förälder | Emma Järnström

Imorse var vi och handlade mat till Prisma för hela veckan. Zacharias var också med och han har blivit så duktig på att sitta i köpvagnen. Man ser att han njuter av att sitta och titta på alla människor runtomkring sig för att inte nämna alla roliga grejer som finns i hyllorna. Jag har också börjat slappna av mera och kan nuförtiden till och med njuta av våra besök i affären.

Förra veckan var jag för första gången med Zacharias själv till affären och då konstaterade jag att det gick hur bra som helst och det stärkte mitt mamma självförtroende. Varför hade jag inte gjort detta tidigare? Innan brukar vi nästan springa i racer fart igenom affären, livrädda för att Zacharias skall börja gråta eller att något annat skall hända.

Nu i efterhand kan jag inte förstå varför jag inte kunde slappna av mera? Nu (en vecka senare) tänker jag inte så mycket på vad som kan hända, utan jag handlar efter situationen. Börjar han gråta kan man ta upp honom och trösta, händer nummer två kan man vänta med att byta tills man kommer hem eller så lämnar man vagnen och går och byter om på toaletten. Det här har givetvis aldrig hänt utan tankarna sitter i ens huvud.

Jag tror inte vi är ensamma om att tänka i de här banorna, utan att det till och med kan vara rätt så vanligt? Det jag konstaterade med mig själv var att jag måste ändra mitt tankemönstret och inte tänka för mycket på vad som kan hända. Jag tror det är väldigt vanligt med första barnet att man helt enkelt tänker för mycket och låter barnet styra ens liv istället för tvärtom. Så nu försöker jag att slappna av och inte tänka så mycket. Livet är för kort för att man inte skall njuta av det. Tänk att det tog mig nästan 11 månader att förstå. Bättre sent än aldrig!

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s