Utflykt till Fäboda med packning för en hel vecka

Imorse bestämde jag att vi skulle göra en liten utflykt till Fäboda. Det är lite genant att säga men jag har helt enkelt inte vågat mig iväg själv med Zacharias på några längre utflykter. Visst är vi ute på många vagnpromenader men det är inte samma sak som att helt byta miljö.

Dessutom är det väldigt bökigt när man skall iväg. Massor av grejer skall man komma ihåg (t.ex. blöjor, mat, kamera, filtar) och för att inte nämna alla kläder som skall på. Sedan så visste jag inte hur föret var där. Först hade jag tänkt ta bärselen men blev lite osäker på om Zacharias skulle trivas i den och dessutom vet man aldrig hur mycket kläder man skall ha på honom om man bär honom utanpå jackan.

Sedan kom jag på den briljanta iden att ta pulkan. Den har vi endast använt en gång i vinter (alldeles för lite). Jag packade med ett fårskinn som han fick sitta på. I efterhand kunde vi nog bra ha tagit vagnen med dit (alla stigar var upptrampade och i bra före) men jag tänkte att Zacharias skulle få en lite annorlunda upplevelse. För att inte nämna att jag skulle isåfall behöva släpa den till bilen och montera löst hjulen. Nej tack! Pulkan tog mindre utrymme och det gick snabbt att springa efter den när jag hade lagt Zacharias i bilbarnstolen.

Innan vi åkte till Fäboda svängde vi in via Citymarket för att hämta ett par solbrillor åt Zacharias. Efter det sov han hela vägen till Fäboda. Väl framme trivdes han som fisken i vattnet. Pulkan var en hit och det gick så lätt att dra honom i den. Det ända minuset var att solbrillorna inte riktigt ville hållas på plats.

Det ända som jag hade glömt hemma var filten (man glömmer visst alltid något?) så istället fick han en gammal handuk med ett Playboy tryck över benen. Jag gömde givetvis trycket. Jag tror jag köpte handuken för länge sedan när vi var till södern i högstadiet.

Fäboda ligger ungefär 10 km utanför Jakobstad. På sommaren kan man simma, campa eller gå längs de fina naturstigarna. Det finns också en restaurang på området som är öppen på sommaren. På vintern kan man också skida och gå längs de upptrampade stigarna. På somrarna, speciellt på kvällen brukar många fotointresserade människor fotografera landskapet. Om ni inte har besökt stället tidigare är det absolut värt ett besök nästa gång ni är till Jakobstad.

Temperaturen låg kring 10 minus grader och man kunde redan känna hur solen har börjat värma. En riktigt bra utflykt värt att minnas! På hemvägen fick jag sjunga ”klappa händerna” och ” hej, hej, vink, vink” hela vägen tillbaka till Sandsund (tar ca 20 minuter) så att han skulle hållas nöjd. Om jag slutade började han gråta.

Som ni märker så är det ingen dans på rosor när man skall iväg någonstans själv med bebis. Men jag är glad att jag tog modet till mig och vågade pröva på någonting nytt. Vagnpromenaderna är nog sköna men ibland behöver man lite miljöombyte. Kanske behövde jag se att det går för att våga mig ut på fler äventyr?

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s