Sjukstugan | Emma Järnström

Nu har vi fått magsjukan till vårt hus. Just typiskt att det måste bryta ut just den veckan då Henkki har ledigt från jobbet. Men tur att det inte kom en dag senare, för vi hade tänkt åka till Vasa i dag och övernatta på hotell. Lite tur i oturen har vi i alla fall.

Zacharias började spy inatt kl 23.30. Jag hörde att det var något på gång så jag skyndade mig att lyfta upp honom och föra honom till toaletten. Nu ligger vi i soffan och klockan är halv 3. Han sover på min mage och vi har en hink bredvid oss. Henkki har kokat vatten med salt och socker i. Man skall ge en tesked med jämna mellanrum. Det skall tydligen hjälpa barnet att hålla sin vätskebalans bättre.

Klockan är nu 12. Fast Zacharias är sjuk (det kom upp ännu en gång till på morgonen) så är han ändå pigg och kryper på för fullt (för inte ser han ju precis sjuk ut på bilden ovan?). Lite tvärtemot än vad jag hade föreställt mig att en sjuk bebis skulle vara? Jag hade typ tänkt mig att han skulle ligga i sängen hela dagen och vara hjälplös. Han har sovit och velat amma lite oftare än vanligt. Jag har också matat honom med lite morot, eftersom det är bra för magen och han verkade lite hungrig.

Det är väl bara en tidsfråga innan jag eller sambon får det. Jag är lugn och cool medan sambon är livrädd och läser på om olika huskurer (så att vi skall hålla oss friska). Sambon tog en Underbergshot mitt på natten och för någon timme sedan kom han med varsin ingefärsshot åt oss. Fråga mig inte vad allt som var i den?

När jag skulle äta frukost imorse (som sambon hade fixat) märkte jag att smörgåsen smakade vitlök. Jag frågade om han hade varit i farten, men han sa att det troligtvis hade lämnat vitlök på smörkniven, från igår när han gjorde varma smörgåsar. Av nån underlig anledning tror jag inte på honom?

Nu har han varit till affären och handlat vätskeersättning, extra rengöringsmedel till toaletten, ingefära och Jaffa. Jag önskade mig Jaffa eftersom jag är uppvuxen med att det skall vara Jaffa när man har magsjuka. Det är roligt att se hur olika vi tänker. Sambon försöker förebygga medan jag är beredd på att vi kommer att få det.

Har ni hållit er friska i år? Ta hand om er!

Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig spam-uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

2 Comments

  1. Då vi hadd magsjukan va E som vanligt, full me energi 😅 men så länge han leker å på som vanligt så e det ju bara bra 😊 Vi koka blåbärssoppa då vi va sjuka, hör av dej om du vill ha receptet, va enklare än man tror att laga 😉

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s