Blogglista: Hurudan är jag som bloggare?

Den här listan har jag lånat av Fina Christinas. Jag tänkte att det är säkert någon där ute som är intresserad av att veta mera om mig och mitt bloggande. Så nu kör vi!

Vad fick dig att börja blogga?

Efter att ha varit mammaledig och nästan klättrat på väggarna i ca 6 månaders tid. Hände det av en slump att en kompis till mig funderade på ifall hon skulle börja reseblogga. Jag var snabb med att kommentera att det tar mycket tid och att det kan vara nervpåfrestande när nätet inte fungerar så bra utomlands (jag har nämligen bloggat tidigare under våra två resor till USA för 2 och 4 år sedan. Många kvällar spenderades med att skriva blogg och svära åt internetuppkopplingen). Det var då fröet såddes och efter två dagar hade jag fixat namnet och började blogga.

Något av det roligaste jag vet är att få någon kommentar nu som då och att någon nu som då trycker på gilla knappen, det är nog en av anledningarna till att jag har fortsatt blogga (speciellt vill jag tacka Annika som har varit en flitig kommenterare och delat med dig av din vardag).

Hur länge har du bloggat? 

Sedan slutet av november 2017.

Beskriv din blogg. Vilket är bloggens huvudämne t.ex.? 

I bloggen kan ni följa min och Zacharias vardag, läsa om tankar kring föräldraskap och aha-upplevelser kring det. Förutom det tycker jag dessutom om att fota, inreda och att experimentera i trädgården på sommaren.

Jag tycker om att ta upp sådana grejer som man inte brukar tala högt om och ibland kanske jag till och med driver lite med oss mammor. Det kan också komma något inlägg om marknadsföring inom bloggvärlden, eftersom det är så intressant att ta reda på hur allt hänger ihop.

Hur ofta uppdaterar du bloggen? 

En gång per dag är målet. Sedan jag började har jag skrivit 109 inlägg och det är endast 4 dagar som jag har haft paus. Mitt rekord är att ha bloggat varje dag i 42 dagar i sträck.

Vilket först; bilder eller text?

Jag fixar nog alltid bilderna först och sedan texten.

Varifrån får du inspiration till dina inlägg?

Ibland kan jag vara helt omotiverad. Men så börjar jag fota och så får jag tagit en bild som jag är riktigt nöjd med och så börjar inspirationen flöda…

Bloggar du helst på morgonen, på dagen eller på kvällen?

Jag bloggar helst när jag är pigg. Om jag är trött blir det mycket stavfel. På senaste tiden har det oftast blivit bloggar på kvällen, för det är lugnast så.

Hur ofta gör du något för bloggen, som fotar, planerar och skriver inlägg, svarar på kommentarer t.ex.?

Mitt motto är att uppdatera varje dag. Jag har en veckoplanering där jag planerar innehållet för varje dag. Där strävar jag efter att skriva om olika ämnen (t.ex. vardag, fakta om mig själv, Zacharias utveckling) för varje dag.

På måndagar brukar jag t.ex. oftast avslöja något om mig själv medan på torsdagar försöker jag få nerskrivit de tankar som jag har haft till pappers osv.

Om jag har idetorka (eller inte har någon lust att följa veckoplanerings listan) brukar jag se på olika arbetsrubriker (som jag någongång har kommit på) och se vilken ide som lockar.

De inlägg som jag har klara i förväg (det är typ max två) brukar jag spara till någon dag då jag behöver göra något annat.

Läser du andra bloggar? Vilken sorts stil? 

Jag är rätt ny i blogg världen och har inte läst så många bloggar tidigare. Just nu följer jag sex stycken bloggar Carola Ekman, Fina Christinas, Tidstjuven, Josefin Tatiana, Lasting closet och Misslyckan. En salig blandning mellan familjeliv, vardag, foto, mode och humor. Några av de som jag följer har jag träffat i verkligheten (t.ex. Tidstjuven, Josefin Tatiana och Lasting Closet) och efter det har jag varit inne och kikat på deras bloggar och sedan fastnat för dem.

Vilka saker fångar ditt intresse och får dig att stanna kvar och läsa andra bloggar? 

En blogg måste följa två kriterier för att jag skall fastna. Den skall det vara lättläst och ha intressanta bilder. Om den inte har fina bilder skall den ha något annat som tex humor. Sedan måste den ha ett intressant innehåll och inspirera en till nytänk. Sånt gillar jag!

De tre bästa sakerna med att blogga? 

Det är roligt, man lär känna nytt folk och man har något att göra på kvällarna (kanske det kan räknas som egentid?).

Å de tre sämsta sakerna? 

Tidskrävande, tidskrävande och tidskrävande.

För du turtagning med dina läsare, alltså svarar du på alla kommentarer du får? 

Jag har som motto att svara på alla kommentarer. Det finns ju inget tråkigare än när man inte får någon respons efter att man har skrivit en kommentar.

Har din blogg andra some-kanaler som t.ex. instagram och facebook? 

Jepp. Jag har ett Instagram och Facebook konto. På Facebook publicerar jag inläggen när de är klara och på Instagram kan man följa med vardagliga företeelser antingen i flödet eller i händelserna.

Har du helst flera färdiga eller nästan färdiga inlägg eller skriver du hellre ett inlägg åt gången och postar det direkt? 

Jag skriver oftast ett inlägg åt gången och publicerar det direkt. Jag har inte haft tid och ork att skriva inlägg i förväg, men skulle gärna göra det. Det är väl så livet är med en krypande bebis.

Bloggar du öppet, vet dina närmaste om bloggen eller försöker du hålla bloggen för dig själv? 

Jag bloggar öppet. Mitt motto är: ärlighet varar längst!

Förtjänar du något på bloggandet eller får du t.ex. produkter att testa? 

Nej, Jag har inte förtjänat något eller fått några produkter gratis ännu.

Vilken är historien bakom ditt bloggnamn, eller finns det en historia? 

Historien är kort. Mitt namn är Emma Järnström.

Vill du utveckla eller förändra något med bloggen? På vilket sätt? 

Det finns några utvecklings projekt som jag borde ta tag i. Bloggen borde flyttas från .com till .org på WordPress samt alla kategorier borde uppdateras, så ni läsare hittar lättare när ni söker efter någon visst inlägg. Sedan vore det också roligt att ordna någon tävling där ni läsare har chans att vinna något trevlig. Det skall jag nog ännu kolla upp!

Tre tips till en blivande bloggare:

Utgå ifrån din målgrupp är och producera innehåll som tilltalar dem. Skriv om något som inspirerar dig (gärna inom någon speciell nisch) och glöm inte bort att ha roligt!

Finns det något som du tyckte var extra intressanta och gärna vill veta mera om? 

img_3960

Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig spam-uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

7 kommentarer

  1. Superintressant läsning! Så spännande att läsa om andras bloggprocesser, då man lätt blir fast i sin egen bubbla och kan tro att alla bloggare gör likadant. Senare idag kommer min version av den här listan ifall den intresserar. Ha en bra dag! 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s