De top 10 bästa känslorna (i vardagen) | Emma Järnström

I dag har jag funderat på känslor och kommit fram till att det finns olika typer av känslor som gör en glad. De känslorna som man upplever nästan varje dag och de som man har upplevt någon gång. I det här inlägget listar jag de top 10 bästa känslorna som man blir glad av i vardagen.

1. Ny frisyr

Kan det finnas någon bättre känsla än när man har varit till frisören och blir nöjd? Känslan kan vara i flera dagar. Jag blev supernöjd senaste gången jag var till Margurites. Jag är ännu nöjd men känslan förstärks igen när man fixar håret

2. När man vinner något

Det är en speciell känsla när man vinner något. Av alla personer som var med vann just DU. Mellan varven brukar jag vara med i många tävlingar. Jag brukar till och med glömma bort vilka tävlingarvman är med i, så det blir som en total överraskning när någon kontaktar en och säger att man har vunnit något. Känslan efteråt brukar vara i flera dagar. Sist jag vann något var faktiskt in i veckan när jag vann ett presentkort till Polarn och Pyret för en av mina bilder (whoop whoop)

3. En bra bild

Jag gillar att fota mycket och har oftast kameran eller mobilen med mig vart än jag går. Om man lyckas få till en super bild, kommer den känslan aldrig att försvinna oberoende när du tittar på bilden

4. Ett meningsfullt blogginlägg

Om man lyckas producera något som man är nöjd över kan man leva på det i flera dagar. Det kan handla om något som man har kommi fram till om sig själv eller när man märker att man har glimten i ögat med sig när man skriver (det händer inte varje dag). Just nu har jag glimten i ögat när jag skriver detta inlägg. Ett inlägg där jag kom fram till mycket gällande mig själv var inlägget där jag funderade kring Vad egentid är (länk).

5. Att göra en god gärning

Jag kan känna mig nöjd nästan hela dagen ifall man har gjort en god gärning för någon annan. Jag minns en gång när jag var påväg till skolan (när jag ännu studerade i Vasa) och en äldre gubbe ropade åt mig om jag kunde hjälpa honom. Det var vinter och hans plånbok hade trillat under bilen och han hade så dåliga knän. Klart man kröp under bilen och hämtade den. Det var ju ingen frågan om saken heller. När man sedan cycklade vidare till skolan kom en gladhets känsla och man kände sig hjälpsam hela dagen. Jag kan bra tänka mig att de som jobbar på t.ex. ambulansen måste gå runt med den här känslan ofta. Eller så höjs ribban?

6. Ge komplimager

Jag tycker om att ge komplimanger. Jag mår bra av det och så inbillar jag mig själv att ”what goes around comes around” dvs. för att få något tillbaka måste man också ge något (kanske är det därför du aldrig vinner något på Lotto?). Senaste gång jag gav en komplimang var när jag kollade igenom en ny bekants Instagram konto. Hon som hade kontot hade ursnygga kläder på sin kille. Jag kunde ju inget annat än att kommentera det jag tyckte och hon blev jätte glad av det och skrev att jag förgyllade hennes vardag. Av det blev också min vardag förgyllad. Tänk vad lite det krävs för att göra en annan person glad?

7. Sovmorgon

När man inte har haft sovmorgon på en stund är det obeskrivligt hur uppskattat det är. Det finns inget mysigare än att ligga och dra sig i sängen när man vaknar. Jag förstår precis varför katter tycker om att ligga och mysa hela dagarna. Man blir inte glad av det i flera timmar men det är en känsla som är skön för stunden. Senaste gång jag hade sovmorgon var i söndags. Fast jag vaknade klockan 9 såg jag till att inte stiga upp ur sängen förrän klockan 10

8. När man busar med någon

Om man busar med någon och man riktigt lyckas få till det kan man leva på den känslan i flera dagar. Den känslan har jag inte haft på en stund. Jag måste förbättra mig. Senaste gång jag busade var faktiskt i en helt vanlig vardagsförteelse. Jag hade tvättat Henkkis kalsonger och konstaterade att det var hål i vissa av dem så jag slängde den i en skild hög. När Henkki sedan på kvällen såg högen frågade han vad den högen är för något. Och då sa jag med ett leende på läpparna att allt som är i den högen skall slängas. Då skyndade han sig att lyfta upp dem medan jag kom springandes och ryckte dem ur handen på honom. Säger kvinnan i huset att de skall slängas så skall de slängas. Annars kan husfriden störas

9. Fixa till sig

Det händer inte så ofta nuförtiden att man fixar håret, sminkar sig och lägger på sig fina kläder. Men gör man det och allt lyckas så kan man leva på den känslan hela kvällen. Senaste gången det hände var när jag var på temakvällen om bloggbusiness på Cafe Fiika. Det käns helt enkelt bra att vara uppstädad mellan varven

10.Nyduschad

Jag är en sådan person att jag måste duscha varje dag för att känna mig fräsch. Det hjälper inte att duscha kvällen innan. Före känner man sig smutsig och man vill bara gömna sig ifall någon råkar knackar på dörren. Att en liten dusch kan få den känslan att försvinna och omvandlas till fräschet är obeskrivlig.

Nu har jag listat mina top 10 vardags känslor. Och då är det ännu många känslor som fattas. Jag har inte tagit med sex känslan (för då tycker säkert mamma att jag blir för personlig) och alla de olika känslor Zacharias ger en. Det tänkte jag ta upp i ett nytt inlägg.

Idag är jag intresserad av att veta vilka era bästa känslor är? Har vi någon gemensam?

Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig spam-uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s