Gullig varelse med vassa tänder | Emma Järnström

Zacharias har börjat bitas och det hjälper inte att säga ”nej” åt honom för då börjar han bara att skratta. Han får bita mig var som helst men inte i bröstvårtan. Det tar sjukt! Jag är rätt säker på att han gör det för att busa och för att få någon form av reaktion av mig. Vilket han får och börjar flina med sitt lömska leende. Säkert kliar också tänderna mera vissa dagar.

Vi ammar inte så ofta nuförtiden. Oftast blir det inte något alls på dagen. Vi ammar innan läggdags kl 16, kl 21.30, efter kl 4 (på natten) och någon gång till innan vi stiger upp på morgonen. Han bits oftast innan han somnar på kvällen. Om han är riktigt trött kan han glömma bort att bitas. Som ikväll, då gick allt hur bra som helst. Han bet mig inte en gång heller. Men igår däremot bet han som att han skulle få betalt för det.

Han har tack och lov endast två tänder nere i munnen, men det räcker bra till. Vissa dagar (som till exempel igår) kan han bita mer än andra och då brukar vi säga att det är säkert någon tand på kommande. Det har liksom blivit en rolig grej att skylla på tänderna. Tänderna som aldrig vill komma fram.

Jag har testat att högt och tydligt säga ”Aj” och att lyfta bort honom, men det leder ingen vart. Just nu prövar jag att hålla honom närmare bröstet om han biter, så att näsan hamnar mot bröstet. Han blir således tvungen att öppna munnen för att andas. När han gapar fortsätter vi att amma som vanligt och förhoppningsvis lär han sig att det är trevligast att inte bitas.

Om det inte blir bättre av det, har jag tänkt att nästa grej är att inte reagera någonting alls. Men till det behöver jag nog tuffa till mig lite. Jag kan tänka mig att många mammor slutar att amma när de kommer till den hör prövningen. De är gulliga varelser med även gulliga varelser har vassa tänder.

I dag har det annars varit en härlig dag med solsken och minus 15 grader. Vi var ute på en fem kilometers promenad. Det enda minus är att min hosta verkar inte ge med sig och jag hostar på grund av slemmet i halsen. På nätterna hostar jag så mycket så jag nästan väcker mina killar bredvid. Bara det skulle ge med sig snart. Sedan på kvällen behövde jag en kaffe kopp så det blev att åka in till stan till Fiika. Det ända minus med stället är att de har dyra priser. Men så är det om man vill ha Cafe latte grejor och bakelser som jag är svag för.

Den här veckan är det annars full rulle och allt skojigt är koncentrerat till helgen. På lördag blir det tjejkväll i Vasa (whoop whoop) och på söndag har vi mamma-barn träff i Forsby och efteråt babysim. Jag ver inte varför man alltid råkar pricka in allt på samma dag. Nå man lever bara en gång. Och jag hoppas hoppas att min hosta har lugnat ner sig till helgen. Fingers crossed!

Har ni haft bitande bebisar? Några tips?

Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig spam-uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s