Att bli glad av komplimanger | Emma Järnström

I dag vaknade vi klockan 8 (vanligtvis brukar Zacharias sova till 9.30) så det var bara att tvinga sig upp ur sängen och byta blöjan. Sen åt vi stekt ägg och lite gröt till frukost och efter det drog jag fram damsugaren och började städa.

När jag hade damsugit halvägs tog jag en paus och passade på att gå in på Instagram medan Zacharias lekte snällt för sig själv och till min förvåning såg att jag har vunnit ett presentkort från Polarn och pyret i Sverige för en bild som jag hade publiserat i mitt flöde (man kan tydligen vinna ”veckans bild” om man taggar sin bild med hashtaggen #polarnpyret vilket jag hade gjort). Bildserien hittar ni här nedanför och det var första bilden som vann veckans bild.

Oj vad en liten ”gest” kan förgylla ens vardag. Jag försöker alltid själv att ge positiva komplimanger, för jag vet hur roligt det är när man någongång får något tillbaka (som det råkade hända nu). Den positiva känslan man får, när man vet att man har förgyllt någons dag är obeskrivlig. Har ni inte testat tidigare, rekommenderar jag starkt att ni skall börja göra det nu. Ni har inget att förlora!

Runt klockan 12 åkte vi till rådgivningen i Bennäs på 10 månaders kontroll. Zacharias väger nu 10,6 kg och är 75,7 cm lång, allt enligt kurvan. Zacharias var inte heller blyg utan hade mycket att berätta.

Efterår tyckte jag att vi hade förtjänat kaffe och en kakbit på Två systrar söta. Zacharias fick givetvis en Piltti burk. Det är väldigt sällan man får en kakbit och kaffe för endast tre euro. Ett bra pris för en fattig mamma som ville unna sig lite gott. Jag har flera gånger tänkt vika in dit men det har liksom inte passat in. Zacharias var också nöjd så länge som han fick titta på tjejen bakom disken.

När vi kom hem var det dags för mat igen. Jag märkte att han ville försöka själv med skeden så jag gav bärburken åt honom. Istället för att föra skeden i munnen var det roligt att klotta ner min hand med mango. Jag konstaterade efteråt att hela Zacharias doftade mango vilket enligt mig luktar lika med spyor.

Ja, och så lyssnade jag på Vega och där pratade de om döstädning. Döstädning handlar om att du skall försöka hålla undan och organisera bort saker, med jämna mellanrum. Vi flyttade in i vårt hus för mindre än ett år sedan och det är redan kaos i lådorna. Så imorgon tänkte jag börja med ett skåp och sedan ser vi hur det går. Om man tar ett skåp per dag blir det till sist klart.

Ps. Glöm inte att ge komplimanger. Det kan förgylla någons dag!

Hur håller ni ordning hemma?

Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla mi

 

Annonser

4 Comments

  1. Då hadd nog min arm rätt då ja jämförd deras längd å vikt då ni va hit sist 😄 E va 100 gram tyngre men 1,5 cm kortare då vi va på samma kontroll 😉 J brukar säg att ja e skit på ögon mått men min arm verkar ju ha nå inbyggt mätsystem istället 😂

    Liked by 1 person

  2. Å grattis ti vinsten! Va ju jätte fin bild 😍 såg ju redan på insta att du vunnit å hadd ju tänkt skriv redan där men va ska vi säg, minnet e usligt! 😄

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s