Vad är lycka för dig?

Jag tror det är bra att stanna upp och fundera på de saker som är viktiga i livet. Annars är det lätt hänt att man ”tappar bort sig i vardagen”. Om man inte tycker om att använda termen lycklig kan man använda förnöjdsamhet eller tacksamhet istället.

I dag har jag lyssnat på Michelle och Sandras pod – Vad är lycka enligt oss och är vi lyckliga? Där tog de upp tankar kring den inre balansen, att man måste utforska sig själv för att hitta sig själv och slutligen den inre lyckan. De menade också att ifall man inte har hittat sig själv, kan man inte vara lycklig. För att vi skall vara lyckliga behöver vi konstant utvecklas genom utmaningar och mentala målsättningar. Lyssna på den vet jag!

Efter avsnittet började jag fundera vad som gör mig lycklig. Det som gör mig lycklig eller nöjd med livet är att jag har Zacharias, Henkki samt familj och vänner. Men inte skulle jag vara lycklig av endast dessa saker. Jag behöver också utmaningar för att jag skall vara i balans mentalt.

Innan jag började med bloggandet klättrade jag nästan på väggarna och kom med ide efter ide, vad jag skulle börja göra. Bloggandet har för mig fungerat som en utmaningen. I och med det får jag ord på mina tankar och får utvecklat mig själv.

Jag känner också att jag har hunnit leva livet och att jag är nöjd med livet just nu. Jag tror att den här punkten är viktig för att man skall känna sig nöjd och slutligen känna inre lycka.

Att stanna upp och lära sig att tänka rätt

Just nu har vi en krypande bebis i huset och det kräver ganska mycket av en. Man måste konstant hålla koll på Zacharias, så han inte skadar sig eller gör något bus. I dag kom jag på mig själv med att jag har tänkt fel, när jag är med Zacharias. Jag har tänkt att det har varit tungt att sköta honom medan jag istället borde uppskatta den tid vi har tillsammans.

Det är många som har sagt att man skall ta vara på bebistiden eftersom den varar en alldeles för kort tid. När man är mitt i den har man svårt att se det, det är först efteråt som man ser hur snabbt tiden går och vad man borde ha uppskattat mera. Nu är mina ögon öppna och jag ser tydligt igen. Med det nya tankesättet skall jag uppskatta vardagen små ting mera och försöka njuta i kaoset.

Mitt råd till er alla. Lev i nuet och lär er att uppskatta de små saker som livet har att erbjuda. Stanna upp och fundera vad som gör dig nöjd med livet.

Jag fick ett tips på en övning. Skriv ner de saker som du är tacksam för, ngt du har lärt dig och om du har gjort någon god gärning innan du går och lägger dig. Håll på så i några dagar. Den här övningen skall hjälpa dig att ändra på ditt tankemönster och hur du agerar.

Stannar ni upp mellan varven och funderar vad som gör ert liv meningsfullt? Vad är lycka för er?

Annonser

3 Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s