Vilken färg skall bänkskivan vara? | Emma Järnström

Vi är lite efter i schemat gällande köksrenoveringen. Troligtvis kommer vi att slita ut köksinredningen vecka 9. Vi har kommit fram till att skåpen och dörrarna skall vara gråa. Och nu börjar det bli dags att välja bänkskiva i laminat.

På bilderna nedan ser ni hur den gråa färgen ser ut i bakgrunden. Det svåra är att välja vilken färg bänkskivan skall ha. Vi hade från början tänkt att den skall vara vit, men nu när Henkki tog hem färgproverna blev jag förälskad i en svart/grå färg också. För att göra valet lite svårare. Jag tycker om följande provexemplar:

När vi har valt färger har jag haft den här bilden i bakhuvudet (se nedan). Det är något med den gråa färgen och trä färgen som passar så bra ihop. Där är också bänkskivan vit, så man ser på ett ungefär hur den kan tänkas se ut.

Just nu ser vårt kök ut så här (se bilder nedan). Vi kommer att ändra på layouten så att diskbänken kommer i hörnet (där diskmaskinen nu är), mikron och ugnen flyttas bredvid kylskåpet (ugnen kommer att komma högre upp) och diskmaskinen till höger (där skåpet hänger).

Jag hoppas det blir bra. Mitt tidigare inlägg om köksrenoveringen hittar ni här. Där räknas jag bland annat upp vad jag stör mig på med det nuvarande köket. De svåraste besluten är helt klart de som man måste leva med.

Vad har ni själva för färger i ert kök och har ni varit nöjda?

Annonser

2 Comments

  1. Jag gillar kombon på den andra bilden (3504XX), men på den bilden är bakgrundsfärgen också mycket mörkare så det kan ju ha en viss påverkan! I alla fall skulle jag skippa den mörkgråa bänkskivan, för köksinredningen i din inspirationsbild är verkligen så himla snygg, så jag skulle nog köra på något liknande! 🙂

    Liked by 1 person

    1. Det blir lite fel färgskala när man försöker återge det med bilder. Jo, vi börjar komma fram till samma sak att det blir för mörkt med en svart bänkskiva. Vi har också börjat fundera på bänkskivor i trä nu (typ liknande förg som på inspirationsbilden)… Finns ju så många fina kombinationer 😍

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s