Att sluta nattamma (natt 15-25)

Det har blivit dags för en kort uppdatering gällande nattamningen. Jag tänkte nästan glömma bort. För exakt 25 dagar slutade jag med att amma på natten. Sakta men säkert har vi vant honom att han inte behöver ha bröstet på natten och det har gått relativt bra.

Det har inte varit någon större förändring under förra veckan. Förutom att han inte vaknar klockan 12 mera. Oftast brukar han vakna runt klockan 3. Då måste man ta upp honom, gå ett varv och lägga honom tillbaka i sängen och skumpa lite. Då somnar han om.

Under helgen har Zacharias sovit två nätter (från fredag till söndag) hos mormor och morfar. Innan det hade Zacharias haft två usliga nätter. Då måste Henkki gå en längre stund med honom (runt klockan tre) innan han somnade. Vi gissar att det berodde på hans förkylning (eller tandsprickning). Han verkade också ha lite sjukt i örat när han vaknade och det kan väl komma smygandes på nätterna när man är förkyld.

På fredag natt (hos mormor/morfar) hade han vaknat kl 12 och kl 3. Första turen var det bara att skumpa honom och andra turen gick mormor ett varv med honom och efter det somnade han när hon lade ner honom i sängen och skumpade. Följande gång vaknade han kl 4 och då skumpade de honom till sömns. Nästa gång vaknade de kl 6 och då fick han mjölkersättning och somnade om. Följande natt sov han till klockan 3 (och då var det samma procedur) och efter det sov han till kl 6 och då fick han ersättning och sov vidare.

När vi nattade honom på söndag kväll sov han hela natten fram till klockan 6 på morgonen. Han vaknade inte upp en endaste gång. Visserligen sov han lite mindre på dagen vilket kunde ha gjort att han sov hela natten.

I går natt vaknade han klockan tre och då fick Henkki gå med honom ett varv. Sedan vaknade han följande gång klockan 5 och då fick han bröstet.

Vi får se hur det går inatt. Oftast brukar han vakna runt 4-5 tiden och då brukar han få bröstet. Det skulle ju vara riktigt skönt ifall han skulle börja sova till klockan 6 på morgonen. Drömma kan man alltid. Jag skriver en uppdaterar nästa gång efter två veckor, så ser vi om det har ändrat något.

Länk till första/andra, tredje, fjärde, femte/sjätte, sjunde/åttonde och natt 9-15.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s