Att få se Zacharias igen

Zacharias har varit i Kimo över helgen med mormor och morfar. De tyckte att vi behövde vara en helg för oss själva och bara njuta. Med andra ord hade vi inget annat val. Helgen har kännts tom utan honom men på samma gång har vi försökt att slappna av och bara njuta av lugnet i huset. Ellie har också märkt att något fattats.

I natt har jag drömt att Zacharias har sovit mellan oss. Jag minns att jag vaknade när Henkki frågade vad jag håller på med. Då höll jag i Henkkis ben. I min lilla värld försökte jag vända på Zacharias (så han skulle ligga rätt väg), men jag kunde liksom inte lista ut vilken väg han låg i mörkret. Jag kunde inget annat än skratta när jag började förstå vad jag höll på med. Henkki hade legar vaken en stund. Säkert tyckte han det var underhållande när jag kämpade på.

Vi startade mot Kimo kl 11.30. Zacharias sov när vi kom dit så vi passade på att ta en promenad vid Kimo bruk, så inte vi skulle väcka honom (eftersom kimo hundarna är rätt bra på att skälla).

Så här kommer några bilder på min framtida bröllopsplats. Inte för att vi har talat om något giftemål, men man kan väl alltid drömma. Min hemgård ligger precis mittemot Kimo Bruk, så stället ligger nära mitt hjärta. Visst är det vackert? Och då skulle ni se på sommaren.

När Zacharias hade vaknat, hoppade vi in i bilen och körde till hemgården. Jag vet inte riktigt vad vi hade förväntat oss när vi kom in, kanske en glad reaktion, men i stället såg Zacharias mer förvånad ut än glad.

Jag tog upp honom i famnen och efter en stund började hans glada leende titta fram. Han var ändå lugn som en filbunk. Efter en stund satte vi oss ner och drack kaffe på samma gång som Zacharias åt en banan. Efter det var det full rulle igen. Enligt mormor hade allt gått bra. Det jobbigaste hade varit att få honom att sova på kvällen, men de hade ju lyckats i alla fall.

Nu känns allt normalt igen. Jag sitter och bloggar medan Zacharias, Henkki och Ellie sover. Inte har jag märkt någon förändring i Zacharias beteende, fast han har varit borta i två nätter. Jag förväntade mig att Zacharias skulle vara lite extra ”mamis” men inte har han varit det heller. Visserligen har jag varit på innebandy ikväll och Henkki har haft kvällsskiftet.

Mormor lovade att hon skulle skriva ett inlägg hur det har gått och vilka tankar hon/de har haft så länge han har varit där. Så vi får se vad hon hittar och på till imorgon.

Vad har jag lärt mig under denna helg? Jag har lärt mig att man behöver tid med kompisar men även med varandra. Båda två är lika viktigt. Efter att Zacharias och jag har haft en så här lång paus ifrån varandra, känner jag att jag har fått ladda upp batteriet och att jag är som en ny människa.

Jag känner att jag börjar vara i balans på nytt. Förutom all avlastning vi har fått på sistone, har vi också ett nytt system som vi har testkört förra veckan. När Henkki kommer hem från jobbet (runt kl 15) fixar antingen han eller jag maten, så länge som den andra leker med Zacharias. När vi har ätit sover jag med honom mellan klockan 16-18. Efter det har jag egentid och då brukar jag ta bilen och åka iväg någonstans, så jag kommer mig ut ur huset. Det här systemet passar oss. Henkki tyckte också i dag att det är bra system och att han är riktigt motiverad att ha honom när han har fått ta det lite lugnt efter jobbet.

Det finns ju för och nackdelar med allt. Och jag säger bara fy för samvetet. Förra veckan var jag på vift måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Jag har varit till gymmet (i två dagar), på kaffe till farmor/farfar (ja då var vi hela familjen) och även fått till en loppisrunda. Men då i torsdags kom samvetet smygandes och lade en tanke i mitt huvud – Kanske du spenderar för mycket tid bort från familjen? Kan ”hon” aldrig vara nöjd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s