En helg utan Zacharias

Efter att vi fick barn har jag lärt mig att det är viktigt att man umgås (utan bebis) någon kväll med sina kompisar men även att man spenderar tid med varandra. Vi har inte umgåtts en hel dag med varandra sedan Zacharias föddes. Visst har vi gjort saker tillsammans någon timme och så, men det är en helt annan känsla att vara ensamma under en längre tid. Man märker först att man behöver det när man är på tumis. Ja, det kan till och med vara så att man inte riktigt vet vad man skall prata om. Den pirriga känslan kommer tillbaka som man hade i början när man träffades.

Zacharias har varit hos mormor och morfar i helgen. De tyckte att de kunde ha honom över helgen, så vi får vila upp oss och bara vara hemma och njuta. Lite orolig måste jag erkänna att jag varit, men ibland måste man bara släppa taget.

Vi tänkte att vi tar en dag i taget och vi har varit beredda att hämta honom ifall det skulle bli usligt. Jag förde Zacharias till Kimo på fredags dagen. På morgonen packade jag ihop alla tusen grejer (barnmatstol, blöjor, mat, kläder, någon leksak etc). Ja, jag har till och med skrivit ner vilka sovtider han har och olika tips på vad man kan göra ifall han inte somnar.

Väl i Kimo gick jag igenom listan och då tyckte de att de borde filma mig, så Zacharias får se när han blir äldre. Haha, ja kanske man måste lära sig att slappna av ibland?

På kvällen var Henkki och jag till Steakhouse Ludwig och åt god mat. Jag beställde Black Angus och det var utan tvekan det bästa köttet jag har ätit på länge. Efter det var vi på bio och kollade på Mazerunner 3. En helt perfekt kväll med andra ord.

I kväll kommer vi bara att ta det lugnt hemma. Det var mormor som tyckte att man inte alltid behöver göra något speciellt, utan det kan kännas skönt att bara vara hemma. Hon visste nog vad hon talade om.

Henkki skall fixa varma smörgåsar och så skall vi se på Voice of Finland. Det var förresten en Nykarleby bo som gick vidare förra veckan och vilken röst! Jag är ganska säker på att han har varit och spelat innebandy en gång i samma grupp som oss. Världen är liten. Åtminstone i ankdammen.

Det har varit en underlig känsla att vara hemma utan Zacharias. En känsla av lättnad på samma gång som det har känts ensamt. Det är svårt att förstå hur man har haft det innan han kom till världen.

Nu fixar Henkki något gott så bäst att sluta blogga och börja umgås. Hoppas ni har en skön lördag! Det skall vi ha!

Är det någon annan som ser på VOF? Vad tycker ni?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s