5 underliga saker ni inte visste om mig | Emma Järnström

Vartefter jag kommer på brukar jag skriva ner saker som jag tror, säger eller gör. Och det kan väl inte bli underligare än så här? Här följer min lista med 5 underliga saker ni inte visste om mig (don’t judge me!).

1. Ingen känner igen mig när jag byter frisyr. Jag inbillar mig att ingen känner igen mig när jag har klippt håret. SÅ har jag någon gång gjort bort mig rejält brukar jag klippa helt ny frisyr och tänka att ingen känner igen mig.

2. Två halsar. Nu på sistone har jag kommit fram till att jag har trott att vi människor har två halsar. Jag vet att vi har en hals, men jag har alltid trott att det finns två halsar inuti halsen. Haha! Det här blev lite svårt att förklara… När man dricker åker vätskan ner i den ena halsen och när man äter något åker maten ner i den andra halsen. Jag tror att jag har fått det här från uttrycket när man säger att man har satt något i fel hals. Gissa om jag blev smått irriterad på Henkki när han började säga att det inte finns två halsar.

Idag vet jag att halsens anatomi fungerar så här: Två rör går från vårt svalg ned i kroppen. Främst sitter luftstrupen, som leder luft till och från lungorna, och bakom denna sitter matstrupen, som för mat, dryck, saliv och slem från näsa och bihålor ned i magsäcken. I änden av tungan sitter ett lock, som kallas struplocket. Varje gång man sväljer fälls struplocket ned och stänger luftstrupen, så att den tuggade maten bara kan komma ned i matstrupen och inte i luftstrupen. Det sker reflektoriskt, utan att vi behöver ägna det en tanke (källa: Illvet.se)

3. Rädd för fästingar. Jag är tydligen jätte rädd för fästingar. Eller snarare är det min kropp som säger åt mig att springa (och ropa/skrika på samma gång) när man går på något potentiellt fästingställe med högt gräs. Jag brukar också ha Henkki att gå igenom hunden innan vi skall sova. Om jag inte har sett att han har gjort det, börjar jag inbilla mig att det kryper i sängen.

4. Att tänka på vad man äter. Jag är en allätare. Det enda som jag inte tycker om är typ Memma. Men på sistone har jag konstaterat att jag kan ha väldigt svårt att äta vissa saker om jag riktigt börjar fundera vad de innehåller. Om jag inte vet eller tänker på vad jag äter, är det inget problem. Men börjar jag riktigt fundera på att jag t.ex. äter en oxsvans – en SVANS! Ja då kan jag inte äta mera.

5. Tandställning. När jag gick i högstadiet hade jag räls både uppe och nere i munnen. Sedan den dagen då de tog bort tandställningen har jag inte känt mig bekväm med att le och visa tänderna. På senare tid har jag konstaterat att Zacharias har fått mig att känna mig bekväm med mitt leende igen, när jag har lett så mycket åt honom. Jag kan ännu påmind om mitt tankemönster när man t.ex. skall fotas.

Har du några underliga saker som du gör/tror? Har ni märkt av att ni blivit mer kräsen med åren? Och sist men inte minst, hade vi någon punkt gemensamt?

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s