Träning för mammor och Polar M200 löparklocka| Emma Järnström

Jag har bestämt mig för att komma i form till sommaren, så jag började morgonen med ett träningspass. Med i form menar jag att jag vill bli starkare och öva upp min kondition. Från och med mars tänkte jag börja gå på gymmet igen, men fram till dess blir det att träna hemma.

Jag har lånat Olga Rönnbergs bok – Träning för nyblivna mammor från biblioteket. I den finns flera träningsscheman som man kan göra enligt egen nivå. Boken är framtagen för nyblivna mammor och fokuserar på att bygga upp den inte muskulaturen efter en förlossning.

Jag tänkte gå i genom övningarna i boken, för att se vad jag behöver träna. I dag fokuserade jag på följande övningar (se nedan).

Diagonala benlyft

3 set (15 repetioner)

Död insekt

3 set (8 per sida)

Rak planka / Sido planka

3 set (30 sek – 1 min)

Bäckenlyft med pilatesboll

3 set (15 repetioner)

Om du är nybliven mamma kan jag rekommendera MammaMage appen. Den kostar någon euro (ca 4 € om jag minns rätt), men på samma gång lär du dig hur du aktiverar de djupa magmusklerna på nytt, vilket är viktigt efter en förlossning.

En sak som jag inte tyckte om med appen var att det gick så långsamt framåt, innan man fick klartecken att man kan gå till följande nivå. Det kan väl vara så när man blir lite för ivrig?

Jag avslutade träningen med en Powerwalk ute i det fina vädret. Ett tips som jag har läst någonstans är att man hålla handflatorna på styret, medan man går, då får man bättre hållning och tränar magmusklerna på samma gång.

Man måste ju passa på och njuta av det vackra vädret så ibland stannade jag och tog något foto. Zacharias är alltid lika glad när han har varit vaken en stund. Han tog också sina första steg igår med stöd av soffan. Liten blir stor!

Polar M200

Vi har skaffat träningsklockor och jag har redan lyckats slarva bort den ett varv. Jag försökte installera den, men så blev det för komplicerat och jag hade bråttom till Vasa, så jag tänkte att Henkki får göra det här senare åt mig och så stoppade jag undan den på ett gömställe…

Vi har letar och letat i flera dagar (grävt i sopor, tömt roskisar osv), till sist hittade Henkki den i skåpet där vi förvarar hundsakerna. Undrar vad jag tänkte på då jag stoppade den dit? De som känner mig vet att jag brukar ha lite otur med mina gömställen och att jag är proffs på att tappa bort saker.

Till klockan hör en app där man kan se sina träningspass. Så här såg promenaden ut. Jag har ännu inte hunnit analysera inom vilket pulsintervall jag skall hålla mig för att få maximal förbränning och mest ut av min träning. Men mer motiverande är det åtminstone att träna.

En helt perfekt dag med andra ord!

Har ni kommit igång med träningen efter nyår och har motivationen hållits uppe? Hur ser träningen ut?

Ps. Om du inte kan få nog av mig så kan du följa mig på:

Instagram: miiiemso (för daglig uppdatering om mitt liv)

Facebook: Emma Järnström (ja gilla min sida så får du mig direkt i ditt flöde)

Annonser

2 Comments

  1. Åh vad roligt med pulsklocka.. Jag har en enklare variant som visar vissa saker på skärmen. Skulle gärna ha någon mer invecklad och kanske lite snyggare, men har inte använt det enkla på länge så då känns det onödigt att införskaffa någon ny.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s