Att sluta nattamma (fjärde natten)

I natt var det fjärde natten vi sov ifrån varandra. Vi är ännu lika motiverade att fortsätta med projektet att sluta nattamma och i kväll är det min tur att flytta tillbaka in till dem (äntligen!).

Så här gick fjärde natten

På måndags kvällen åt Zacharias två stora grötportioner kl 19.30 och kl 20.30, som efterrätt fick han bröstet. Mitt i allt började han spy upp all mat i sängen, jag hann flytta honom så resten av spyorna kom på golvet. Stackars liten, sådana gånger känner man sig så hjälplös. Kan också ha varit något slem i halsen som irriterade? Det är härligt att vara förälder ibland, när man får torka upp efter dem. Vi matade inte honom något extra utan han fick ta bröstet och somna om. Han var så trött så han somnade nästan med detsamma kl 21.30.

Första turen vaknade Zacharias kl 1 och då måste gubben på wc. Han somnade efter det i famnen, lades i sängen och skumpades till sömns. Andra turen vaknade han kl 2.30, då var det bara att skumpa honom till sömns. Efter det sov han oroligare och vaknade någon gång.

När klockan slog 5 flyttade jag över till sovrummet. Både Henkki och Zacharias hade vaknat av alarmet. Då tömde han ena bröstet och somnade. Sedan sov vi till klockan 8 på morgonen.

Att sluta nattamma

Egna funderingar

När jag ammar honom morgon och kväll, försöker jag att han inte skall somna med bröstet i munnen. Det har jag plockat in från Jay Gordon metoden och jag tror att det är nyttigt att öva på att somna utan bröstet i munnen.

När jag tänker efter brukar han oftast somna så. Men det har också varit lite svårare att få honom att sova den senaste tiden. Jag har oftast varit tvungen att söva honom med bröstet. I går när Henkki gick och sova med Zacharias (efter jobbet) somnade han på en gång av skumpandet. Jag satt med matbordet och lyssnade efter min signal, men jag hörde aldrig den. Vi får hoppas det håller i sig…

Henkki konstaterade att Zacharias har varken sovit bättre eller behövt mera mat under natten, så det är i princip oförändrat sedan förra natten. Vi tror båda att han vaknar av vana men att han inte är hungrig. I kväll får jag flytta tillbaka till vår säng. Äntligen! Soffan börjar bli lite obekväm. På samma gång är jag lite nervös för hur det skall gå…

Om det är någon som funderar hur vi har gjort så har vi gjort så att sambon nattade Zacharias de fyra första nätter och efter fjärde natten flyttade jag tillbaka in i rummet. Under de första nätterna fick jag inte störa (för jag påminde om tissandet).

Länk till första/andra, tredje, fjärde, femte/sjätte, sjunde/åttonde och natt 9-15.

Vi mårar åpå!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s