Vasa utflykt och lite skrik

I går var Zacharias och jag till Vasa och hälsade på Annika/ Emil och Anna/leia. Jag var lite nervös över den långa bilfärden (på 1,5 timme) eftersom Zacharias tycker inte om att sitta i bilbarnstolen. Men förden gick ändå rätt så smärtfritt.

Vi har börjat se på stadens hjältar och lyssna på barnsånger om morgnarna. För någon dag sen, när jag började bli lite nervös inför bilfärden, fick jag iden, att man kan göra en video spelista (via Youtube) som Zacharias sedan kan lyssna på medan vi kör. Igår var det då invigning av spellistan (spellistan hittas här (länk till Youtube).

Vi steg upp kl 8 på morgonen och körde i väg (runt kl 10) när det började bli dags för hans tupplur. Zacharias vaknade upp i Maxmo och då stannade jag och lade på spellistan via laptoppen. Han var nöjd ända fram till Botniahallen och efter det fick jag stanna några gånger för att han inte skulle börja panik skrika. Listan fungerade ju en stund i alla fall. Den får vi jobba vidare på.

Till Solf kom vi oss och jag drog en lättnandes suck när vi kom fram. När jag drog upp dörren till Annikas kom Babblarna igång på datorn, så Emil kollade lite underligt på oss när vi kom in.

Där fick pojkarna krypa och busa av sig medan vi mammor var nyttiga och åt sallad och drack kaffe. Sedan gick vi ut på vagnpromenad i det kalla fina vädret, så länge killarna sov. Det var riktigt skoj när man inte har träffats på ett tag. Det blir träff igen nästa månad.

Efter det åkte vi in till stan och hälsade på Anna och hennes hund Leia. Zacharias trivdes och han var så förtjust i Leia, när hon var så stor och mörk (i motsats till Ellie som är vit och liten). Han hade jätte roligt när Leia slickade hans fötter och händer. Så nu har han rena och fina fötter.

Det var riktigt roligt att prata med Anna en stund. När klockan blev sju började Zacharias gäspa. Innan vi begav oss hemåt matade jag honom med gröt medan han låg i Annas famn och myste och undersöte hennes tänder. Ja, ni läste rätt, hennes tänder… de hade nog en ”moment” och jag försökte att inte störa.

På vägen hem sov Zacharias till Oravais och efter det var det färdigt. Min telefon hade ingen ström så jag bestämde att vi åker till Kimo och sover över hos mormor/morfar. Jag hade ingen lust att lyssna på skriket ända fram till Jakobstad. Det gick bra det också! Följande dag åkte vi hem på morgonen. Han sov tills vi var hemma.

Det blev en riktigt äventyrsfärd för oss båda. När vi kom hem såg man hur glad Zacharias blev när han kände igen sig. Och då skulle ni se hur glad han blev av att se Henkki, när han kom hem från jobbet. Han kröp skrikandes emot honom av glädje.

Det blev inget inlägg igår men hoppas ni kan förlåta mig med denna bild från dagens vagnfärd. Jo, och innan jag glömmer. Zacharias har lärt sig ett nytt trick idag: att blåsa prutt ljud på min mage. Tänk vad allt de hittar och på!

Ha det bra!

Annonser

2 Comments

  1. Fina bilder å kul me besök! 😊 ha faktiskt tänkt skicka å kolla läget idag då det ha varit så tyst om dej här men förstår ju varför nu 😉

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s