Tandläkarbesök

I dag har vi bara njutit. Ja eller nu skall jag inte ljuga. I natt laddade jag ner Nextory, en app där man kan lyssna på ljudböcker eller läsa på skärmen. Man får testa gratis i 14 dagar. Jag hinner ju aldrig läsa något, så idag testade jag att lyssna på en ljudbok istället (jag lyssnade på Nära föräldrar skriven av Jorum Modem). Helt otroligt avslappnande. Rekommenderar verkligen denna app. Recension kommer senare.

Nåja, innan jag kom mig ut på den efterlängtade promenaden, har jag letat och letat och svängt upp och ner på hela huset, på jakt efter ett par hörlurar till telefonen. I allt letande hamnar man till sist i ett tunnelseende och det enda man kan tänka på är de j*vla hörlurarna.

Efter några meddelanden till Henkki (som var på jobb) kommer han med den geniala idéen, att jag kan ju ha telefonen på högt ljud. De va ju den dummaste idéen, hann jag tänka, och så satt jag en stund och surade här hemma tills jag bestämde mig för att ge iden ett fösök.

När jag kom ut på promenaden lättade allt. Ljudboken spelade och det dåliga humöret försvann. Ibland blir det inte som man tänkt sig, utan det kan till och med bli bättre. Zacharias var nöjd då han fick sitta och titta ut (vi bytte till sittdelen i helgen) och lyssna på den kvinnliga rösten som pratade. När vi kom hem fortsatte jag att lyssna tills boken var färdig. Undrar vilken bok jag skall välja imorgon?

På kvällen hade jag en tandläkartid till kl 18.30. Inte en enda kotte syntes till på mottagningen. Det är säkert två år sen jag sist var till tandläkaren och då drog jag bort alla visdomständer. Då gick jag privat och det blev en finfin räkning. I will not do that again!

Det är ingen skillnad hur lång tid det är mellan besöken, man är alltid lika nervös. Till sist slapp jag in och det var en ung trevlig utlänning som öppnade dörren. Ett litet hål hade jag så nästa månad måste jag dit igen och fixa det.

Annonser

4 Comments

 1. Ingen idè att gå privat för typ ett hål i en tand, det kostar mera än det smakar. Däremot om man t.ex. tappar en framtand och det går så illa så att man måste ta bort hela tanden med rot och allt så tror jag att den privata sidan gör ett snyggare jobb. Då betalar man själv och då blir det oftast bättre…

  Liked by 1 person

 2. Jag borde också besöka tandläkaren snart.. Har dragit ut visdomständerna under det senaste året fast det gjordes på VCS. Men såna där vissa saker har jag en tendens att skjuta upp i all evighet.. 😀

  Liked by 1 person

  1. Ja men de e ju så. Jag vet inte varför man undviker att ringa till tandläkaren eller hvc också för den delen. Har ett par födelsemärken som jag skulle vilja kolla upp. Har tänkt på det länge nu. Kanske vi ringer imorgon och fixar undan detta nu 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s