Mina nyårslöften 2018 | Emma Järnström

Nu är det ett nytt år med nya möjligheter! I år tänker jag att ju färre nyårslöften jag har på min lista, destu enklare är det att förverkliga dem.

Mina nyårslöften 2018

1. Gör mera hemlagad mat åt Zacharias

Zacharias är uppväxt på Piltti burkar (och bröstmjölk) och Piltti delen brukar vara något som jag inte nämner högt. Men jo, det är den bittra sanningen… Han är ett Piltti barn…Nu när han har fått sina första tänder och har pincett greppet i skick, börjar det bli dags att börja med plockmat.

2. Ät mera grönt

Vi äter mycket hemlagad mat men ibland glömmer vi bort salladen. Det kan vi ändra på!

3. Besök vännerna i Vasa oftare

Förra året blev det inte så många Vasa besök med Zacharias. Det tycker jag vi skall ändra på. Det ända som är lite problematiskt är dit- och hemvägen. Hur håller man bebisar nöjda i bilen (tar ca 1 timme att köra)? Inte vill man ju vara helt slutkörd när man kommer fram…

4. Gå minst 100 km varje månad

På 30 dagar blir det cirka tre km per dag. Ett helt realistiskt mål!

5. Testa på nya recept/ baka oftare

Vi är bra på att laga mat, men vi kunde kanske bli bättre på att testa nya recept i både mat- och bakväg. Det finns ju så mycket gott!

6. Ta an fler foto projekt

Förra året fotade jag mina vänners ettåring och det var en rolig upplevelse. I år tänker jag göra mera liknande projekt (främst porträtt- och familjefotografering). Ni vet var ni hittar mig 😉

7. Sluta tjuvröka

För att vår relation skall fungera måste jag vara helt ärliga med er läsare och erkänna att jag har börjat tjuvröka. I dag är det andra dagen rökfri. Jag vill inte ha några kommentarer rörande detta (och då tänker jag främst på kära mor), får då kan det hända att jag blir så arg så jag… (jag är i ett rätt så känsligt skede just nu)

8. Börja springa i vår (mål: 10 km)

Inga ursäkter.

9. Gå Utterleden 50 km

Vi har velat gå hela Utterleden länge men har inte haft tid. I år gör vi ett nytt försök.

10. Börja på gymmet

Jag har meddelat gymmet att jag börjar i mars. Inga ursäkter. Då skall jag börja lyfta marklyft och träna upp styrkan.

Summa sumarium är jag rätt nöjd med min lista. Tuffast kommer det att bli med rökningen. Men absolut värt det i slutändan.

Psst. Ni hittar mig på Facebook här och på Instagram under namnet @miiiemso.

Annonser

2 Comments

 1. Kallar mina löften för mål istället. Tänkt att jag sku läsa tuntematon sotilas, började igår å har som mål att läsa helst 20 sidor men minst 10 sidor per dag. Idag ha ja int hunnit me 10 ännu men nu då J kom hem hoppas ja hinna me några till 😊 kanske jag förbättrar mina finska kunskaper på samma gång 😄

  Eftersom jag int drar in så mycket pengar för tillfället då jag e vårdledig har ja lagt en annikabudget på 20 € per vecka. Här ingår loppisrundor, saker som Emil egentligen int behöver men som jag tycker om att köpa 😉 kläder å annat extra ”onödigt” som jag brukar köpa. Blir intressant å se hur länge det håller 😄

  Bästa biltipset jag har e att försök få bilfärden att ske då Zacharias ska sova, åtminstone för oss har det funkat bra 😊

  Ha ju int rökt på 1,5 år å int heller känt nå super behov men jag har tänkt flera gånger på hur ”kul” det var att röka. Tror jag romantiserar en aning 😉 kan tänkt mej att största prövningen blir då ja börjar jobba igen.

  Liked by 1 person

  1. De va ju fina mål. Speciellt budgeten på 20 € per vecka. Det trot jag nog att du klarar, om du bara tar med en 20 lapp varje gång du åker till loppiset 😀

   Du vet ju hur det går om du börjar med att testa på en, så blir det till sist bara fler och fler. Men nog e de ju gott å ’’kul’’ att röka. De håller jag med om 😇

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s