Mina blogg mål 2018 | Emma Järnström

För två månader skrev jag mitt första inlägg och det har gått förvånansvärt fort, jag har till och med trivts med bloggandet.

Någon dag har jag givetvis haft idétorka, men planerar man bättre och skriver ner sina idéer undviker man att göra bloggandet till något som blir ett måste.

Att hitta tid till att blogga har varit den största utmaningen. Ibland har jag till och med skrivit något inlägg på samma gång som vi har varit ute på vagnpromenad (jo jag vet, men det hände bara en gång).

Nu har jag börjat få in rytmen. Ofta gäller det att blogga när Zacharias sover eller när sambon sköter honom på kvällen. På dagen planerar man vad man skall skriva om samtidigt som man tar något foto som passar till inlägget. Sen på kvällen skriver man ned sina tankar. Undrar hur andra bloggare gör?

Mina blogg mål inför 2018

1. Hitta en personlig stil på bilderna

Fina bilder är A och O. Åtminstone för mig. Jag tycker att jag har hittat en personlig stil på bilderna. Nu måste jag bara försöka hålla kvaliteten uppe. Något jag kunde förbättra är att ta fler bilder på mig själv och tänka ”outside the box”.

2. Komma upp i 500 läsare per inlägg

Hittils har jag haft minst 100 läsare per inlägg. De inlägg som har haft bäst dragkraft har haft över 200 läsare och sammanlagt har nästan 3 000 läsare besökt bloggen. Hur jag skall komma upp i 500 läsare per inlägg är ännu ett frågetecken men jag kan väl bara säga att det är väl bara att ”måra åpå”.

3. Hitta ditt egen skrivstil

Att skriva rätt är inte min starkaste sida, speciellt inte när man är trött eller helt enkelt inte har så mycket tid att spendera per inlägg (man har ju trots allt en krypande/ståendes bebis). Jag vill ändå eftersträva att språket är lättläst, gärna med inslag av min humor. Jag tycker att dialekter är roliga, så jag vill gärna få in mera slang och uttryck.

4. Gör intressanta blogginlägg

Det svåra här har varit att hitta en balans. Att göra inlägg som familj, samt även göra inlägg som Zacharias senare vill läsa när han blir äldre. Men även sådana inlägg som andra mammor, vänner, bekanta och folk som jag ännu inte känner, vill läsa.

5. Planera bättre

Genom att planera tiden så blir det enklare för en själv. Man undviker onödig stress. Mitt mål är att planera en månad i taget. Man kan tex. varva vardagen med listor, tips, personliga erfarenheter, tillbaka blickar osv.

Vad tycker ni läsare?

Jag är väldigt nyfiken vem mina läsare är och vad ni gillar för typ av inlägg. Jag har absolut ingen aning om hur ni läsare uppfattar mig.

Jag vill:

 • vara humoristisk och få er att fnissa till mellan varven
 • ge er en realistisk bild av vad som händer i mitt liv, men känns den äkta? Saknas något?
 • vara annorlunda/barnslig mellan varven (bjuda på mig själv). Men lyckas jag?

Nu har nu chansen att ställa frågor eller helt enkelt kommentera vad ni tycker är bra med bloggen eller vad jag kan förbättra/skriva mer om.

(Man kan vara fullständigt anonym när man kommenterar, ni väljer själva ert namn. När ni skriver en kommentar i kommentarsfältet ser jag endast ert namn och kommentar.)

Med detta önskar jag er alla ett gott nytt år! Och kom ihåg: Gör det du vill göra! Att planera behöver inte vara tråkigt. Så fram med penna och papper och skriv ned vad du vill uppnå nästa år.

Annonser

9 Comments

 1. Nå nu ska ja test att logg in via gmail å se om ja får nå mejl 😊 jag hade iallafall som mål då du börja blogga att försöka kommentera ofta, måst ju va roligare att skriv om nån kommenterar 😉

  Liked by 1 person

 2. Jag hitta din blogg via bloggruppen och brukar kika in nu och då.Du har en finfin blogg och vilken start du har fått om du redan är uppe i ca. 100 läsare om dagen. Inte illa! 😉

  Om du tycker planering e knepigt så kan jag tipsa om Trello. Började själv använda det nu i december. Ett enkelt planeringsverktyg som finns både som app och webbfunktion. Så du kan skriva ner något i appen i telefon och sen syns de också när du loggar in på datorn. Himla smidigt och har gjort mitt bloggande bättre eftersom jag ser lite var jag kan plocka in olika inlägg i deras kalenderfunktion.

  Liked by 1 person

  1. Hej Christina!
   Roligt att du gillar bloggen och tack för tipset. Jag skulle gärna läsa din blogg, ifall du vill dela med dig av din blogg adress. Skall ta ner Trello direkt och studera programmet vidare 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s