Nyårsmenyn och lite rea shopping | Emma Järnström

I morgon skall vi fira in det nya året med Tommy och Johanna. Henkki har förberett en nyårsmeny och idag har vi sprungit och sökt ingredienser i affärerna. Om det skiter sig kan ni skylla på mig, för det var jag som gav Henkki iden om att han borde tänka ”outside the box”.

Nyårsmeny 2017

Välkomstsill på sked

Räkcocktail med champagnelök

Falsk gåslever med tillbehör

Vildsvin med pommes Anna

Jag hade tänkt att vi skall spå i tenn efter tolvslaget men tydligen skall försäljningen av tenn förbjudas nästa år (typiskt min otur!), på grund av de giftiga ångor som uppkommer när man bränner tennet. Och inte vill jag att Zacharias eller vi andra skall få i oss giftiga ångor, så jag har fått skippa den iden.

Om du vill spå kan man spå i bivax eller äggvita istället för tenn. Konsten att spå i vax kallas keromanti och den går till på samma sätt som när man spår i tenn. Smält vax hälls i kallt vatten och av de former som uppkommer försöker man tolka ut magiska symboler och budskap.

På Prisma kostade en burk bivax 15 €, så jag blev lite gnidig. Att spå i äggvita känns inte lika lyxigt, dessutom vill jag ha något som inte ruttnar. Om inget annat får vi klara oss med pidro spel och mat. Får se om jag orkar hitta på något annat.


Vi håller som bäst på och experimenterar med Zacharias sömnturer och i går somnade han kl 20. Äntligen lyckades vi! Vi har fått tidigarelägga den sista sovturen. Nu lägger vi honom mellan kl. 10-10.30, kl. 12-13 och kl. 16-17. I stället vaknar han lite tidigare på morgonen (typ kl. 8) men det är det värt om vi får vila om kvällarna.


Jag måste bara berätta! I torsdags var jag på rea shopping och jag hittade ett par nya jeans leggings (jegging jane) från Cubus för endast 26 €. Så skönt med nya byxor som sitter tight! De som jag har använt här hemma kunde jag kliva i och ur utan att knäppa upp knappen.

Jag har liksom varit en mini hoppare

Jag hittade en jacka åt Zacharias från Lindex (för endast 15 €) och ett par mössor från H&M. Jag hittade inga värmebyxor men tänkte att han kan säkert använda ett par stickade byxor (samma som jag använde när jag var liten). Blev han inte söt?

Jag konstaterade häromdagen att Zacharias har fått långa armar. Han har ännu inte fått in motoriken i benen och glada är vi för det. Kan också tilläggas att han är supersnabb när han kryper.

Han räpar iväg som eitt skitosträk tå han siir na intressant / Han kryper iväg snabbt när han ser något intressant

Det är roligt att se att han förstår vad nej betyder, fast han bara är 8,5 månader. I början kröp han alltid i ”racer fart” mot Ellis matkoppar. Nu säger vi nej, så stannar han upp (framför kopparna) och sedan lägger han i fyrhjulsdriften mot ett annat resmål.

Så har Zacharias börjat bitas. I går bet han Henkki i fingret. En väninna sa att de brukar kalla deras bebis för minken. Om det fortsätter i denna takt får vi låna deras namn. Mina ”ögon” har han än så länge inte bitit så hårt i. Ammandet känns som ett äventyr nuförtiden.

Nu känner jag att jag måste berätta ögon historien (nämner inga namn). Det var en mamma och hennes son. Mamman hade duschat färdigt och så kollade sonen på mammans bröst med allvarlig min och frågade: – Mamma, tror du att de ser mig? (Förklaring: han trodde alltså att ”nipplorna” hade ögon.)

God fortsättning på lördagen och önskar alla ett gott nytt år!

Annonser

2 Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s