Syndens kraft och recept på batatlåda samt senap till jul| Emma Järnström

Idag har jag varit tomtenisse hela dagen. För er som läser denna blogg för första gången tänker säkert vad det här är för ”weirdo”. Jo, jag har nämligen en checklista där jag prickar av utmaningar, som skall utföras innan jul. Allt detta för att få en fin-fin julstämning. Kalla mig då vad ni vill!

På prisma var det mycket folk och det var många som log åt mig. Här sprider vi julglädje!

När vi kom hem slängde jag ihop den sista jullådan, nämligen sötpotatislåda med chili och sesamtopping (här hittas receptet). Och tro mig, den smakade riktigt gott (chilin är pricken över i:et). Sesamfröna var tyvärr slut så vi fick klara oss utan dem. Rekommenderas!

Senap har jag också gjort MEN den blev super stark. Jag kallar den ”Syndens kraft”. Jag hörde att Henkki hostade när han testade den till korvsåsen. Jag hade också farmor att provsmaka. Hon hann säga att den var god, sedan rann synden till och hon började hosta.

Det var Coleman’s senapspulver som var boven i det hela. En burk är 100 g och jag hällde i två stycken burkar (det stod 2 dl enligt receptet) och grädde över. Sedan frågade jag Henkki:

Jag: – Visst är 1 dl = 100g?

Henkki: – Du kan ju mäta!

Jag: – Det är lite för sent det nu när alla ingredienser är i kastrullen.

(Han är smart min sambo. Ibland är han smartare än mig, men bara ibland. Och nu vet ni att en av mina svagheter är att omvandla olika måttenheter.)

Låt inte mitt misstag påverka er! Här är senaps receptet som Annika rekommenderar. Jag kan ge er ett tips innan ni börjar: mät upp senapspulvret!

Hoppas ni lyckas bättre än mig!

Ps. Nu är 21/36 utmaningar utförda. God jul!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s