Var e julgranen och vem har jag fått blommor av? | Emma Järnström

Idag har jag fixat ihop morots- och kållåda. Jag visste inte att det kan vara så allmänbildande att koka, har haft många aha upplevelser idag. Vem visste att morotslåda består av risgröt? Och att det finns potatis i kållådan? Jag har säkert inte funderat på dessa saker tidigare eller så har jag inget annat vettigt att fundera på? Kan ju gå den vägen också.

Pratade just med mormor i telefon och hon frågade om de ät goda då och jag svarade att klart de är, du behöver inte köpa några lådor i år. Sedan kom jag på att vi brukar ändå glömma dem i ugnen (jultradtion i Kimo) så inte gör det nått ifall de inte skulle smaka något.

Här hittar ni recepten och de borde vara goda i och med att Annika rekommenderade det. Jag blev själv förvånad över hur enkelt det var att göra. Varför har vi inte gjort egna lådor tidigare?

Jag såg att Annika har fått in julgranen på Instagram. Nu undrar jag vart vår jullgran har lämnat? Henkki sa att han skulle hämta en från vår tomt i mörkret. Det sa han i lördags. Nu är det torsdag. Vi skall se om han läser bloggen.

Igår somnade Zacharias kl 22 trots våra ansträningar med sömnschemat. Det är bra med fasta tider men jag tror vi får korrigera lite. På dagarna sover han bra, men ack det går att få honom att sova på kvällen. Då är det brottningsmatch som gäller.

Känner mig som en super mamma i dag. Har hunnit fixa lådorna till julbordet, dammsugit och gått två promenader, så lillkillen får lite sömn innan mormor kommer hit. Testade också den nya sovpåsen (som vi fick av Henkkis syrra). Han hade endast en tröja och byxor under, hoppas det räcker? Påsen verkar riktigt varm.

Ikväll är vi bjudna på julfest från sambons jobb. Tycker det är mysigt när de får ta med damsällskap. Det har börjat många nya där, så det blir roligt att träffa lite nytt folk. Är hungrig nu redan. Får skärpa mig och ta mindre lass mat så de inte tror jag är en noshörning och aldrig sett mat tidigare.

Nu blev det spännande! Budbilen ringde just och kom in med ett paket från Sunds. Jag hoppas det är från sambon, men inte brukar han vara så spontan den här årstiden. Det är varken min födelsedag eller något speciellt. Så nu vågar jag faktiskt inte öppna paketet.

Nu kommenterade sambon just att det inte är från honom. Nu vågar jag absolut inte öppna det. Det får stå en stund på diskbänken och se vackert ut.

Ni kan bara gissa mina tankar just nu. Har jag en stalker? Har jag gjort något extra bra åt någon? Kanske det var fel adress? Jag öppnar det senare ikväll. Måste ändå börja ställa mig nu inför kvällen. To be continued…

Annonser

2 Comments

  1. Kul om det gick bra me lådorna 😊 gjord batatlådor idag å fick chili i nå sår på fingret å trodd ja sku dö så akta sej för chilin! 😅 tycker e jätte svårt att vet hur myki man ska lägg på dom, ett tips e att lägg med badmätaren från mammalådan i sovpåsen så får du lite hum om hur många grader e in i påsen 😊

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s