Snabba Zacharias

Den här förkylningen verkar inte ge med sig. Förra gång hade jag en dunder snabb förkylning som gick över på tre dagar. Då hade jag sjukt i halsen den första dagen och hosta de resterande dagarna.

Nu är jag inne på dag fyra och idag är det snor dag. I tre dagar har jag haft sjukt i halsen (kännts som knivsår på morgonen när man vaknar). Jag hoppas att Zacharias inte har haft lika sjukt som en själv? På morgnarna verkar han ha som mest sjukt, imorse verkade det lite bättre.

Henkki bjöd oss på julbord till Pavis, så vi var dit och åt när vi vaknade. Tyvärr har jag ingen bild att visa av maten för jag hade redan börjat äta när jag kom på det. Det är gott att äta julmat och bäst brukar kallrätterna och efterrätten vara. Så också i detta fall.

img_2823

Jag rekommenderar inte att äta jullmat när man är förkyld. Man känner då endast av en tredjedel av smaken. Dessutom blev Zacharias lite ledsen och jag hade ju glömt att packa med något roligt åt honom. När man är förkyld fungerar inte ens hjärna som den ska.

Zacharias har blivit så snabb nuförtiden. Man måste kolla efter honom extra noga nu när han har börjat ställa sig upp efter möbler. Om han hittar något ställe som han kan ställa sig upp mot, ställer han sig upp. I sängen skall han stå vid sänggaveln, så släpper han sig och faller rak bakåt. Det tycker han är jätte kul. Jag är rädd för att han skall göra det mot vårt skarpa stengolv. Idag funderade vi ifall om vi borde köpa något som skyddar hans huvud? Jag är snabb men inte ”super woman”.

Zacharias har annars hittat ett nytt favoritställe vid fönstret. Han älskar att sitta och titta ut genom fönstret. Idag satt vi och kollade på när Ellie sprang och skällde på utsidan.

Nu blir det att gå och sova. Har räknat sjuans matte med rinnande näsa. Det var inte så lätt som vi trodde. Men envis som man är så tror jag nog vi fick en del ut klurat.

En kort sammanfattning av dagen: liv och rörelse! Imorgon skall vi på 8 månaders kontroll. Alltid lika spännande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s