Ibland misslyckas man

Ibland så blir det inte som man tänkt sig. Idag har vi inte gjort ett smack. Vi har hållit oss inomhus, både jag och Zacharias är snoriga.

Sen på kvällen fick jag lust att baka pepparkakor. Degen har jag förberett i måndags. Har gått och tjuvkäkat den nu i några dagar, så den får godkänt.

Det är bara att konstatera att det är inte så enkelt som det ser ut att baka ut dom j*vlarna (ursäkta mitt ordval). När jag äntligen hade kommit på hur man skall göra så de inte fastnar i bordet, så fick dom en missbildad färg istället i ugnen. Hur jag än experimenterade med tiden blev de ojämnt bruna. Har aldrig bakat i varmluftsugn tidigare. Är inte pepparkaksbak det allra enklaste att få till?

Så med andra ord har jag varit lite frustrerad ikväll. De som kommer och hälsar på till vårt i jul (och säkert några månader framöver) kommer att bli bjuden på mina missfärgade pepparkakor.

Jag kan inte sluta tänka på färgen. Varför blev dom inte jämt bruna? Nästa gång köper jag degen från butiken!

Imorgon (om ”blidon” är kvar) skall jag bygga dendär snögubben. Den kan ju inte misslyckas.

Hoppas ni har haft en bättre dag!

Annonser

5 Comments

  1. Har ni endast varmlufts ugn eller vald du varmluft för att grädda flera plåtar samtidigt? Använder vanlig ugn då ja gräddar dom fast e då tar längre 😊 sen så tog e flera år innan jag hitta ett recept jag tyckte om, första gången jag gjorde egna pepparkakor blev dom väldigt ljusa å sen hade jag väldigt svårt att få rätta tjockleken. Nu efter flera års träning går pepparkaksbaket hur bra som helst 😊

    Liked by 1 person

      1. Tror int e va fel på bagaren utan mera ugnens fel 😉 ha bara använt varmluft en gång då ja sku gör fröknäcke å blev int alls nå bra, blev aldrig färdigt 😕

        Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s