Checklistan blev en hit, so excited! | Emma Järnström

Idag är jag på bra humör. Massor av kommentarer har kommit in från er läsare så nu har jag något att sysselsätta mig med i december. Idag har följande saker snurrar på i mitt huvud:

1. Checklistan inför jul (länk till listan)

Jag är så glad att jag har fått så många fina kommentarertill min to-do/checklista inför julen. Det känns redan som jul, åtminstone i mitt lilla huvud. Det bästa är att man får prova på nya saker som man inte annars skulle göra. Det är också första julen vi kommer att fira tillsammans som en familj, så det är litet speciellt.

I början var jag lite skeptiskt till ”mat” punkterna. I vår familj är det oftast Henkki som brukar ta sig an matutmaningarna. Nu har jag motiverat mig själv och tar utmaningen på fullaste allvar. Jag har börjat samla ihop de bästa recepten jag vet i matväg. Jag kan inte garantera att jag kommer lyckas med allt bakande men åtminstone får ni ett gott recept att testa.

2. Vad skall jag köpa för julklapp till #joulupuu?

En av utmaningarna jag fick var att donera en julklapp till Joulupuu (länk) vilket i sin tur delar ut julklapparna till ett barn som har det sämre ställt. De har bland annat insamling i Kokkola nästa lördag och söndag (9.12 och 10.12) på Chydenia i Kokkola. Jag åker dit på lördag och om någon annan vill skänka en julklapp till gott ändamål kan jag ta med den på samma gång (från Jakobstad). ”Hojta” till isåfall.

Jättefin ide men vad skall man köpa? Det här har jag funderat hela dagen på. Jättesvårt! Barnet kanske endast får en julklapp och man vill ju att den skall vara perfekt. Måste kolla på Prisma ikväll när jag åker och kvällshandlar.

3. Minnen från gårdagen

Igår var vi till Vasa. Det är så sällan man är dit nuförtiden så det känns jätte LYX att ta in på hotell. Det blev gamla hederliga Royal (kommer inte på det nya namnet). Det bästa med att sova på hotell är hotellfrukosten och de silkeslena lakanen i sängen. Har sovit som en princessa inatt!

Vasa har fått massor av nya resauranger och krogar under den senaste tiden. Massor av nya namn och jag kommer inte ihåg ett enda. Känns bra med förändring. Det lockar säkert ut mycket nytt folk. Kanske Jakobstad skulle behövas lite ”make over” också?

Igår var vi på fest till en kompis. Zacharias fick sova över hos farmors och farfars. Jag hade nog tänkt på något helt annat när jag packade för jag hade två  skor av olika modeller med mig.

Inte samma sko nej?

Vi besökte den nya innekrogen Teatro (gamla waild) och vi blev verkligen imponerad av hur fräsch stället var. Verkligen värt ett besök om du inte redan har varit där. Ställer var smock fullt med människor i samma ålder som oss. Varifrån kom allt folk? Roligt hade vi! Vi avslutade kvällen på Hesburger med den godaste, mumsigaste, bästa hamburgaren jag  har ätit på länge. Kanske det berodde på allt dansande? Eller något annat?

Teatro
Inne på baren
Jag med min nyklippta lugg

Tack för en rolig kväll tjejer. Ni är guld värda! Imorgon kommer jag att börja med utmaningarna. I am so excited!

Annonser

2 Comments

  1. Pajen du bjöd på va ju jätte god 😋 tror du underskattar dina matlagnings skills! 😉 om du kolla min instagram kan ja ju säg att ja tänkt släng pepparkakshus fanskapet i väggen x antal ggr innan jag hadd det ihopsatt, gillar ju int alls ”småpåtas” å dessutom gick delarna sönder ganska lätt men med lite godis å frosting såg det helt skapligt ut 😄 dessutom hadd jag Emil som publik å man Ska väl föregå me gott exempel å int ge upp bara för man har lite motgångar (sku ha satt mej ner å tjuta annars för jag va så arg då det int sammarbeta) 😂 köpt huset förra året då jag va preggo å tänkt oj så skoj att bygg pepparkakshus 🙄

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s