Ryggont och spetälska | Emma Järnström

I förrgår låste ryggen sig när jag låg på golvet med Zacharias. Det tog så sjukt att jag kunde knappt röra mig. Då ser jag att Zacharias är påväg mot vedkorgen så det var bara att bita ihop och dra sig dit. Jag lyckades få honom att vända om och så var det bara att försöka komma upp på benen och hämta telefonen och ringa åt sambon…

Jag har förstått att det är bra att träna upp hållning och stabilitet i bäckenet efter en graviditet eftersom graviditeten förändrar kroppshållningen. Att amma hjälper inte till, eftersom kroppen inte har fått återgå till sitt naturliga läge. Det hjälper knappast till att man är på gränsen till överrörlig.

Jag skickades hem från Omi Clinic med rekommendationen att fortsätta med träningsprogrammet som jag har från tidigare. Helst vill man ju att de skall knäcka en i skick men det är inte många som vill göra något när man ammar. Det är som att man skulle ha spetälska! Tina knäckte i alla fall litet, så bättre blev de väl.

Denna bild bjuder jag på! 

Lyckligtvis kunde mormor sköta Zacharias igår på dagen. Inatt värkte det så in i ****** tills jag kom på att man kan ju ta Panadol också (smart Emma!). Idag har jag varit hemma med Zacharias. Vi har typ bott i sängen och ifall vi har behövt förflytta oss har jag använt mig av barnvagnen. Det är väl det här som kallas anpassning? Ryggen är i bättre skick nu, men jag har inte vågat bära något extra.

Kanske man borde fundera på att börja amma mindre när kroppen börjar strejka? Kan tillägga att jag är den sportiga typen som inte har haft något som helst problem med ryggen innan. Tränar innebandy och bodypump två gånger i veckan plus den obligatorsika vagn och hund promenaden varje kväll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s