Kommande köksrenovering | Emma Järnström

Under jullovet blir det att förnya köket. Bor man med en som målar köksskåp så skall de bytas med jämna mellanrum (säger han).

Vi har nu bott några månader i huset och fått testa på vad som fungerar och inte fungerar. Köper man ett hus vill man att allt skall vara perfekt, visst? Köket är litet och vi vill göra det smartare än vad det just nu är.

Följande saker har varit mindre omtyckta:

1. Finns ingen besticklåda

Vi har gjort vår egen temporära lösning genom att lägga in en extra besticklåda. Är man bortskämd med att ha besticken på ett visst vis, är det svårt att ändra på sig.

2. Skåpet för roskisarna är för lågt

Vi köpte i somrast en roskis från Ikea i standardmått. Det visade sig att den var någon cm för hög.

3. Fönstret blir lätt smutsigt när man diskar

Jag gillar fönstren och det är inte roligt att se hur smutsiga de blir av allt vattenstänk. Kan också tillägga att kranen är ganska vild i sig (och det är inte jag som diskar vilt). En sån ivrig mama är jag inte med diskandet!

4. Drar in kallt från fläkten

Vi konstaterade (när det var kallt ute) att det drar in kalluft från köksfläkten. Här släpper vi ut varmluft och betalar säkert en högre elräkning på grund av detta.

5. För litet förvaringsplats på köksbänken

Det behöver inte vara mycket förvaringsplats men just nu är alla apparater (kaffekokare, brödrost och knivställe) staplade i ena hönet.

6. För litet torkskåp

När man har bott några månader och inte använt torkskåpet har utrymmet blivit en förvaringsplats för Zacharias matbestyr. Kanske inte så dumt egentligen? Mindre plock för mig.

7. Färgen

Det är något med den bruna färgen som känns fel. Ibland måste man lita på känslan. Dessutom är köksluckorna inte målade utan de är mikrolaminat och det kan vi inte ha eftersom Henkki målar mdf köksdörrar.

8. Köksbänken

Jag vet inte vad det är med köksbänken men den är svårtvättad. Har ingen vettig förklaring.

Det finns några saker som vi gillar med köket och det är diskmaskinens höjd, det inbyggda skåpet för mikro, kylskåpens läge och att man kan sitta vid köksbänken. Egentligen gillar vi ideen att man kan sitta vid köksbänken men tyvärr rymms inte stolarna, bara att acceptera.

Så snart börjar det hända grejer hemma hos oss. Spännande! Uppdatering kommer inom kort.

Annonser

4 kommentarer

  1. Exakt dedär sakerna stör jag mig på hos oss också. Drömmer om köksrenovering men det får nog vänta ett tag till. Gillar dock kvalitén på köksskåpen, ingen repa eller annan skavank syns 😊

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s