Självdiagnostik lista när bebis är sjuk | Emma Järnström

När Zacharias vaknade imorse fortsatte hans dåliga humör, men idag var det hundra gånger värre än igår. Direkt när man lade ner honom ålade han sig efter mig och grät hysteriskt. Så jag fick bära honom tills det var läggdags.

Det är ganska roligt hur vi småbarnsföräldrar fungerar. Om din bebis inte är på sitt normala humör och du har kollat:

  • Blöjan
  • Att hen ej är hungrig eller trött

Kan du gå vidare och anta följande:

  • Gaser i tarmarna (vanligt när bebisarna är små)
  • Håller på och skiter

Om inte någon av de ovannämda punkterna stämmer in säger man oftasts att det beror på

  • Tänderna
  • Utvecklingsfas /amningsfas
  • Växtverk
  • Förkylning på gång

Är det någonting jag har glömt att nämna? Kommentera så kan jag fylla på listan.

Jag behövde inte fortsätta så långt ner på listan idag, för när Zacharias vaknade på eftermiddagen var han på bättre humör (tjohhoo!). Kanske berodde det på att hunden väckte oss en timme tidigare än vanligt eller så är han lite känsligare nu när världen har blivit så stor och han vill bara vara mamma nära. Jag försöker ta det lugnt med diagnostiken eftersom man blir lätt galen.

Sen kan jag tillägga att om min rygg var sjuk igår är det hunda gånger värre nu. I ett skede låg jag på golvet, höll i Zacharias i ena foten (så han inte skulle slippa till vedkorgen) och försökte ta mig upp på benen. Det är bara så att imorgon skall jag och hälsa på Olav Tallgård på Omi clinic. Varför lyssnade jag inte på sambon direkt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s