Som småbarnsförälder är det intressant att veta hur många gånger andras barn skiter | Emma Järnström

Så här ser vårt dagschema ut för tillfället:

Kl 9 Väckning

Kl 10.30-11 Sömn (oftast en halvtimme)

Kl 14-15 Sömn (oftast 30 min – 1 timme)

Kl 16-16.30 Sömn (oftast 30 min – 1 timme)

Kl 18-19 Sömn (oftast 1 timme)

Kl 20.30 Nattsömn

På måndagar och fredagar är det städdag, så idag har vi dammsugit, tvättat kläder och plockat ur diskmaskinen. Att plocka i och ur diskmaskinen blir gjort vid behov under veckan. Mellan allt städande så äter vi och leker. Just nu gillar Zacharias att slänga saker i golvet, stjälpa det som man bygger och att lyssna på Alfons Åberg (Alfons har han gillat sedan han föddes). Blir det riktigt dåligt brukar vi lägga på Babblarna på Youtube.

Innan han skall sova gäller det att amma honom. De senaste veckorna har det varit svårare att få honom till sängs och ibland har det inte alls lyckats, så vi har fått hoppa över någon sovtur, vilket har resulterat i en tröttare bebis (vilket betyder mera gnäll och att han stöter sig lättare). För tillfället har nattsömns turen blivit framflyttad till kl. 21.30. Han är då pigg som en mört. Om det inte ändras blir det att ändra på sovschemat. Det är bra med fast rutiner. Därför försöker jag hålla mig till sömnschemat.

Jag är inte den städande typen men för att få dagarna att gå snabbare är det bra att ha lite sysslor att göra. När det är gjort känns det väldigt bra.

Egentligen tycker jag det är trist att skriva (och säkert för vissa av er att läsa) grundligt vilka rutiner vi har osv. Jag har nämligen märkt att man som småbarnsförälder är intresserad av sådant, så därför får ni läsa litet om våra rutiner mellan varven. Tänk som småbarnsförälder är det till och med intressant att veta hur många gånger andras barn skiter (lyckligtvis har vår son slutat med sina tre lass per dag nyligen)!

img_2477
Zacharias i morse
img_2481
Intressant med dammsugaren

Det finns mycket åsikter i barnuppfostran och vi har valt att köra vårt eget ”race” och göra det som fungerar bäst för oss. Det är trots allt vi som känner honom bäst. Sen är det ändå så att det som fungerade en dag behöver inte fungera nästa dag. Man kan ändå nu slappna av mera, än vad man kunde i början. Och detta är ett steg framåt!

Idag har jag haft sjuk i nedre delen av ryggen. Jag har ett par övningar som jag brukar göra, men de har inte hjälpt, så nu gissar jag på att det är något annat. Ikväll får minsann gubben gå på ryggen tills det blir bättre! Vi hoppas det är bättre imorgon.

Imorgon får jag annars finbesök från Vasa. Roligt med lite sällskap!

Annonser

1 kommentar

  1. Jag har bara väntat på dagens inlägg 😊 vi kör städdag på torsdagar istället och måndagar har vi ofta som chilldag då vi försöker undvika att ha extra myki aktiviteter. Emil gillar att se på tvättmaskinen då den e igång så tvättar gör vi ganska ofta 😊 tyvärr tycker han att torkställningen e minst lika rolig som tvättmaskinen så den drar han runt med på golvet och den står ju alltid framme nu då eftersom vi tvättar så ofta 😬😅

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s