Babysim med dykning | Emma Järnström

Idag har vi varit på babysim vid Folkhälsan i Östanlid. Jag lovade er en dykning och här nedan ser ni hur det kan se ut (länk till youtube). Nästa skede är att skicka honom under vattnet till mig och lyfta upp honom.

Vad gör man på babysim?

Se det som en lekstund för hela familjen. En perfekt aktivitet för familjen att göra tillsammans. Oftast börjar vi med att sjunga några sånger och sedan gör man olika aktiviteter i vattnet (tex. ligga på styrox, känna på leksaker m.m). Under halvtimmen går läraren runt och kollar hur långt man har kommit med dykningen.

Vi började med babysim när Zacharias var fyra månader. I början var han återhållsam och studerade allt i minsta detalj. Nu är han sju månader och det är som om han skulle vara född i vattnet. Han fullkomligt älskar att plaska i vattnet och bita på leksakerna som flyter runtomkring.

Zacharias ligger på rygg och njuter

Rutiner innan babysimmet

Innan babysimmet börjar brukar vi gå ut på en timmes vagnpromenad (ca två timmar före). Så Zacharias är utvilad. När vi kommer hem får han mat (ca en timme före) och efter det börjar vi ställa oss. I början var det mycket att tänka på till exempel hur man skall dela upp vem som gör vad, men nu har vi hittat en bra rutin. Jag tar med honom i omklädningsrummet sålänge Henkki duschar. Sedan träffas vi i det gemensamma omklädningsrummet, så jag slipper och duscha och byta om.

Ni kanske lade märke till hur fina badbyxor han har. Jag skulle beställa ljus röda (vaalea punainen) och så kom dessa hem på posten. Inte kan man alltid vara på topp 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s