Babyrytmik | Emma Järnström

Imorse mellan kl 9.45-10.30 var vi på babyrytmik vid musikinstitutet i Jakobstad. Första gången blev Zacharias rädd och började gråta. Tror bestämt han blev rädd för gitarren. Men denna gång gick det bättre. Enda jobbiga denna gång var att han inte orkar sitta i famnen, man skall helst stå upp. Innan vi började ropade Zacharias med mörk röst – Haaa Haaa (tror det betyder något i stil med att här är jag) och alla började skratta.

Babyrytmik

Kanske det är någon som funderar vad man gör på babyrytmik? Jo man sjunger, testar olika rytminstrument, dansar och läser ramsor både ståendes, gåendes och sittandes. Man kan se på de bebisar som varit med länge hur glada de blir när läraren börjar timmen.

En rolig grej. Första gången vi var på babyrytmik var Öt på plats och gjorde ett reportage om läraren (jag trodde reportaget skulle handla om babyrytmik). Det visade sig att vår lärare (som var tyvärr sjuk denna gång) har varit med i Lordi (hårdrocksbandet som vann melodifestivalen år 2006). Här kan ni läsa artikeln här. Hur coolt är inte det. Tänk Zacharias kanske blir nästa mini Lordi.

Här hemma har vi inte sjungit så mycket barnsånger, vi lyssnar mest på radio och sjunger med ifall vi känner igen någon låt. När jag hörde talas om babyrytmik tänkte jag att jag detta måste jag testa på. Och roligt har det varit hittils.

När Henrik slutade jobbet åkte vi till Skorpan och tog varsin kaffe. Zacharias orkade sitta i 10 minuter och sedan var det färdigt. Vi passade på och handlade 5 kg potatis och två maletköttpaket från Två gårdar. Allt som de säljer i butiken är ekologiskt odlat och det blev totalt 19€ (prisvärt!).

Ekologiskt närodlat två gårdar vid skorpan i Jakobstad

Just nu puttrar maten på spisen. Härligt med fredag med andra ord!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s