Vi mammor gör ju ingenting på dagarna förutom att dricka kaffe…

Eftersom jag är ny som bloggare (hjälp kan jag kalla mig bloggare redan med bara två inlägg?) har jag givetvis hunnit fundera hur mammor hinner blogga när man har bebis/barn (kan ju tillägga att just nu sover Zacharias med tissen i munnen och jag ligger bredvid och försöker skriva ner alla tankar som jag har haft imorse).

Denna dagen ett liv! Att vara mammaledig har varit ganska enkelt fram till denna vecka (och det är jag jätte jätte tacksam för). Zacharias blev 7 månader in i veckan och måndagen var ingen dans på rosor. Jag har haft en dunderförkylning som gick om på tre dagar och det är säkert den som han kände av. Stackars liten ville bara vara i famnen och lade man ner honom på golvet skrek han bara. Så denna morgon har varit riktigt skön med en nöjd bebis som just har lärt sig att krypa (eller rättare sagt dra sig fram med armarna). Han är snabb som en sprinter och vi måste börja säkra vårt hus (speciellt alla farliga uttag).

Zacharias påväg till sladdarna

Men vad gör man på dagarna som mammaledig? Jo man hinkar givetvis i sig flera liter kaffe på samma gång som man leker, äter/matar, sover, byter blöjor, städar, tvättar kläder och försöker hinna med en Vagnpromenad så hunden får lite motion. Gällande matningen så skall en bebis matas jämt – morgon, lunch, middag, kvällsmål och däremellan mellanmål. Man hinner bara lägga ner honom på golvet så skall nästa mål hinkas in.

En dag är aldrig den andra lik. Något som fungerade igår (och fick bebisen nöjd) behöver inte fungera följande dag. Men jag vill ändå lyfta på hatten åt alla hemma mammor (och pappor också för den delen). Ni gör ett dunder kanon jobb!

Jag vet inte riktigt vad min sambo Henrik tycker om mitt bloggande. Idag postade han en länk om gruppen ”Hjälp min sambo har blivit bloggare” åt mig. Man har mycket makt som bloggare. Det har jag konstaterat när jag gjorde min ”research” innan jag började blogga. Bäst att han är snäll nu härefter, annars kanske jag tillägnar honom ett inlägg. Ta exempel detta med silvervatten. En bloggare kan ha många läsare per dag och skriver man att man har tagit en ”hojjt” silvervatten är det säkert 10 stycken av 100 läsare som börjar fundera ifall de skall prova, om inte fler? Vad tror ni? Det sjuka är att om jag skulle vara dunder sjuk och inget skulle hjälpa så skulle jag säkert själv prova på detta. Varför tänker jag så?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s